Jurnalul.ro Timp liber Casa Două metode simple prin care oprești formarea condensului pe ferestre

Două metode simple prin care oprești formarea condensului pe ferestre

de Andreea Tiron    |   

Există metode simple prin care putem scăpa de câteva lucruri sâcâitoare cu care ne confruntăm zilnic. Unul dintre acesta este condensul.

Un expert imobiliar a explicat pentru express.co.uk cum să împiedicăm acumularea de umezeală pe ferestre în timp ce dormim.

Condensul ne derajează în special în lunile de iarnă, când ferestrele sunt pline de umezeală. În unele cazuri, condensul apare doar în dormitor, aceasta fiind singura cameră din toată casa care este acoperită de condens dimineața. Motivul pentru care se întâmplă asta este combinația dintre aerul rece de afară și oamenii care dorm înăuntru.

Acest lucru poate fi și mai rău dacă lăsați ușa dormitorului închisă, ceea ce înseamnă că excesul de umiditate nu are pe unde să scape.

Expertul imobiliar susține că are două soluții simple pentru a opri condensul:

“Lăsați fereastra întredeschisă sau luați-vă un dezumidificator”

Deschiderea ferestrei însemna că aerul umed poate circula în afara încăperii, în timp ce un dezumidificator funcționează atragând curenți de aer cald în bobinele sale printr-un ventilator.

Dezumidificatoarele nu sunt foarte costisitoare, pot fi amplasate în apropierea zonelor afectate ale casei și golite odată ce sunt pline.

De ce condensul poate fi dăunător?

Deși condensul în sine nu este o problemă, dacă este lăsat netratat, poate duce la umezeală și poate oferi un mediu perfect pentru mucegai, care este o amenințare serioasă pentru sănătatea dvs.:

„Inhalarea sau atingerea sporilor de mucegai poate provoca o reacție alergică, cum ar fi strănutul, curgerea nasului, ochi roșii și erupții cutanate. Mucegaiurile pot provoca, de asemenea, crize de astm.”

Subiecte în articol: condens ferestre
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri