Jurnalul.ro Ştiri Externe În ce condiții se retrage Biden din cursă? Iată declarațiile președintelui

În ce condiții se retrage Biden din cursă? Iată declarațiile președintelui

de Redacția Jurnalul    |   

Preşedintele american Joe Biden, asaltat cu întrebări despre acuitatea sa mentală după o dezbatere dezastruoasă cu Donald Trump, a afirmat într-un fragment de interviu difuzat miercuri că îşi va reevalua candidatura dacă va fi diagnosticat cu o problema medicală, notează AFP.

Conform Times, Biden a fost întrebat dacă există vreun motiv care l-ar face să-și reconsidere participarea în cursa prezidențială. În răspuns, Biden a spus:

„Dacă aș avea o afecțiune medicală care ar apărea, dacă cineva, dacă doctorii ar veni la mine și ar spune că am această problemă și acea problemă", a spus Biden. 

La începutul acestei luni, Biden a spus în timpul unui interviu cu gazda ABC, George Stephanopoulos, că s-ar retrage din cursă doar dacă „Atotputernicul” i-ar spune să facă acest lucru.

Comentariile lui Biden vin pe fondul apelurilor tot mai numeroase din partea democraților de a-și retrage candidatura pentru realegere din cauza preocupărilor legate de vârsta și capacitatea sa mentală, în special după performanța sa slabă în dezbaterea cu Donald Trump.

Subiecte în articol: biden retragere
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri