Jurnalul.ro Timp liber Culinar Consommé à la royale, rețetă clasică a bucătăriei franceze

Consommé à la royale, rețetă clasică a bucătăriei franceze

Consomeul nu este o supă sau o simplă fiertură, așa cum se face în mai toate casele, fără finețuri și desăvârșiri gustative. Pregătirea lui cere ceasuri întregi, răbdare, știință pentru a face zeama limpede și savuroasă. Până la un punct anume, tehnologia de preparare a consomeurilor se aseamănă, ceea ce le deosebește și ne permite să le dăm nume de ținut minte peste veacuri este… garnitura – cum zic marii gastronomi (francezi) – sau, ca s-o luăm pe limba neamului nostru, „legătura”, „pârgălașul”. De fapt, e mai mult decât o simplă „legătură”, după cum se va observa ceva mai încolo.

Consomeul „à la royale” este una dintre piesele de rezistență ale marii bucătării franceze și începe, evident, prin fierberea inițială a câtorva ingrediente de bază. Cantitățile le vom da ca pentru o familie mărișoară sau ca pentru o masă de duminică, cu invitați.

Vom începe cu pregătirea unui pot-au-feau – acea fiertură națională a francezilor, care poate servi și ca fel de-nceput (ba chiar, în casele țărănești, reprezenta uneori felul unic al prânzurilor în familie), și ca fond esențial pentru alte supe, ciorbe și zemuri.

Pentru a obține 4 litri de fiertură, avem nevoie de ..............

Citeste mai mult AICI și află povestea AICI

Te-ar putea interesa și
Rețeta zilei de luni. Salată de castraveți (ca la Madona Dudu)
Rețeta zilei de marți. Ostropel (sau ostropăț) de miel (rețete românești pe gustul tău)
 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri