"Cei patru pacienţi care sunt acum în secţia de nefrologie sunt stabili, iar cei cinci din secţia de terapie intensivă sunt şi ei la rândul lor fără modificări majore faţă de ieri. Se continuă dializa, se urmăresc toţi parametrii frecvent. Unul dintre copii este în continuare intubat, parcă într-o stare discret ameliorată, însă este prea devreme ca să spunem ceva. Nu este mai rău, dializa merge şi avem speranţa că o să îl putem stabiliza şi aduce într-o stare mai bună", a declarat dr. Radu Tăbăcaru, la Spitalul "Marie Curie".
El a adăugat că la unul dintre copiii care se află la secţia de nefrologie medicii au decis întreruperea dializei. "El nu a scăpat de boală, să sperăm că boala a intrat în remisiune şi se superficializează. Aşteptăm ca funcţia renală să se refacă pentru că funcţia renală înseamnă mult mai mult decât diureză", a explicat Tăbăcaru.
Medicul a menţionat că se aşteaptă ca marea majoritate a copiilor să îşi revină, punctând că boala produce şi insuficienţe renale cronice şi chiar decese.
"Prevenţia ţine de regulile de igienă generale. Cazuri de acest gen or să mai fie cu siguranţă absolut, orice s-ar face, nu numai în România, peste tot în lume, şi din când în când se întâmplă mici epidemii, chiar în ţările bogate şi dezvoltate.(...) Este clar că e o problemă să vină într-o săptămână aşa un număr mare de pacienţi, este ieşit din rutină", a arătat Tăbăcaru.
El a menţionat că boala are un prognostic bun, dar sunt şi cazuri de decese.
Întrebat dacă boala poate avea legătură cu faptul că a apărut după vaccinarea copiilor el a răspuns: "Am o profundă îndoială că are vreo legătură cu cel mai mic vaccin din lumea asta".
Sursa: AGERPRES