Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Cresc comenzile în industria prelucrătoare din România

Cresc comenzile în industria prelucrătoare din România

de Redacția Jurnalul    |   

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut atât față de luna ianuarie 2024 cu 6,5%, cât și faţă de luna februarie 2023 cu 6,4%, arată datele INS publicate miercuri.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, au crescut în termeni nominali, în luna februarie 2024, comparativ cu luna precedentă, pe ansamblu, cu 6,5%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+25,1%), industria bunurilor de uz curent (+12,7%), industria bunurilor intermediare (+6,2%) și în industria bunurilor de capital (+5,0%).

Comparativ cu luna februarie 2023, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 6,4%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+8,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,3%), industria bunurilor intermediare (+3,0%) și în industria bunurilor de uz curent (+2,3%).

INS arată că în primele două luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 5,3%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+10,4%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-6,9%), industria bunurilor de uz curent (-2,3%) şi în industria bunurilor intermediare (-0,3%).

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: industrie prelucrătoare comenzi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri