Jurnalul.ro Ştiri Externe Criminalul cu arbaletă care a ucis familia unui cunoscut prezentator BBC a fost prins de poliție

Criminalul cu arbaletă care a ucis familia unui cunoscut prezentator BBC a fost prins de poliție

de Redacția Jurnalul    |   

„Efective extinse” de polițiști erau desfășurate ieri în nordul Londrei și în orășelul Bushey, din apropierea capitalei, pentru prinderea unui individ de 26 de ani, suspectat că a ucis cu o arbaletă „și alte arme” trei femei. Cetățenii au fost avertizați să nu se apropie de suspect, bănuit că are arma încă la el, ci să sune imediat la poliție. Incidentul a trimis „o undă de șoc în comunitatea locală”, a spus șeful poliției din comitatul Hertfordshire.

Poliția l-a prins pe criminal, un bărbat în vârstă de 26 de ani care lucra ca agent de securitate și care a servit, pentru scurt timp, în Forțele Armate ale Regatului unit.

Criminalul căutat de poliție a fost prins, potrivit BBC. „În urma unei căutări ample, Kyle Clifford, în vârstă de 26 de ani, a fost găsit în zona Enfield de către ofițeri în această după-amiază. El primește îngrijiri medicale, fiind găsit cu răni. Poliția nu a tras niciun foc”, se arată într-un comunicat al poliției.

Kyle Clifford, în vârstă de 26 de ani, le-a ucis pe soția și fiicele unui cunosctu prezentator de la BBC.

Soția și cele două fiice ale comentatorului de curse John Hunt au fost ucise, marți seară, în casa lor din nordul Londrei, de către un bărbat care a folosit o arbaletă. Se presupune că suspectul le cunoștea pe victime.

Tripla crimă a avut loc marți seară, în Bushey.

„Am auzit țipete ca de copil. Apoi a fost un țipăt mai strident și mi-am spus: Cu siguranță, acum țipă o femeie. Și în 15 minute a fost un haos absolut. Polițiști înarmați alergau pe stradă strigând «Stați în case»”, a povestit jurnaliștilor BBC un locuitor din Bushey.

Într-o casă, poliția a găsit cadavrele a trei femei de 25, 28 și 61 de ani, care se pare că erau rude.

Zona a fost sigilată de poliție. „Șoseaua a stat închisă mult după miezul nopții. Nu puteai să te apropii de ea. Aici e un cartier decent, locuit în special de pensionari și de profesioniști”, a spus un alt locuitor.

Legea britanică nu prevede un permis de portarmă în cazul arbaletelor, dar este ilegal să ieși cu una în public „fără un motiv rezonabil” - notează BBC. Fostul Guvern a avut în vedere unele măsuri, după incidentul din 2021, când un individ a încercat să pătrundă în Castelul Windsor cu o arbaletă, ca să o ucidă pe regină. Individul, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat între timp la 9 ani de închisoare pentru trădare. El a declarat că a fost stimulat de Inteligența Artificială să comită această faptă și s-a inspirat din Războiul Stelelor. Legea nu a fost schimbată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: Bushey crime arbaleta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri