„Români, ați tăcut destul. A venit timpul să vorbiți. Renunțați la tăcere.
Promovând onest și constant valorile noastre esențiale - demnitate, onoare și curaj - împreună cu principiile umaniste – ”omul potrivit la locul potrivit” și „stop abuzurilor de putere„ - putem realiza o surpriză semnificativă la alegerile ce vor avea loc anul viitor.
Vom candida cu liste proprii! Succesul ne poate asigura un rol determinant în structurile politice care vor guverna România în intervalul 2024 - 2028. Vom putea promova politici publice bazate pe valorile umaniste. Vom putea produce schimbările pe care întreaga națiune le așteaptă”, spun umaniștii într-un comunicat de presă.
Aceștia l-au votat pe Cristian Popescu Piedone în funcția de președinte executiv al PUSL.
„Puterea este la Dumnezeu, iar forța este poporul. Lider este doar cetățeanul. Pentru că cetățeanul plătește taxe, cetățeanul votează, cetățeanul este statul! La noi, umaniștii, politica de birou nu mai există. Politica de culise nu ne interesează. Partidele politice trebuie să înceteze războaiele. Orice doctrină ar avea, să și-o urmeze, dar să nu uite că doar românii și România contează. Haideți să facem România mândră și frumoasă, ca doina strămoșească. Așa să ne ajute Dumnezeu”, le-a transmis Piedone celor prezenți. Cristian Popescu Piedone a fost și cel care a anunțat venirea în familia umanistă a lui Liviu Negoiță, fost primar timp de două mandate al Sectorului 3.
Liderii PUSL au prezentat strategia partidului pentru anul viitor, cu promisiunea că de la prioritățile umaniste nu se va abdica.
„Președintele Consiliului Național al PUSL, Daniel Ionașcu și-a îndreptat atenția către aleșii umaniști, atât din plan central, cât și local. Acesta le-a cerut să nu uite o clipă faptul că acolo unde sunt astăzi au dorit să fie și i-au votat, adică̆ s-au încrezut în ei cei care i-au pus în funcțiile ce le au astăzi. Nu putem dezamăgi și nu dezamăgim pentru că umaniști fiind înțelegem cu sufletul nevoile noastre comune. Nu pentru noi ci pentru țară!
Președintele Biroului Executiv al PUSL, Grațiela Gavrilescu a prezentat prioritățile umaniștilor, pornind de la nevoile reale ale oamenilor, cuprinse în strategia pe termen scurt în perspectiva anului electoral 2024 structurată pe 7 piloni: unitate, muncă, agricultură, natură, învățământ, sănătate, tradiții.
Toate aceste direcții de acțiune vor sta la baza tuturor deciziilor politice, pe care reprezentanții PUSL le vor lua, în cadrul consiliilor locale, județene sau în Parlamentul României. Totodată, ele vor constitui și punctul de plecare în negocierile politice cu alte partide și în fundamentarea viitoarelor platforme electorale ale partidului și candidaților noștri”, se mai arată în comunicat.