Jurnalul.ro Ştiri Externe Cu poliția pe autostradă, pe urmele unui emu fugar

Cu poliția pe autostradă, pe urmele unui emu fugar

Un emu care a scăpat şi a ajuns pe o autostradă din Statele Unite a provocat o adevărată operaţiune de urmărire condusă de poliţiştii din cadrul „California Highway Patrol” (CHP), care s-a încheiat cu prinderea „fugarului”, relatează marţi DPA.

Emu a fost capturat după o urmărire de 30 de minute, care a avut loc vineri de-a lungul autostrăzii California 99 şi a fost dus la serviciul de protecţia animalelor din Madera.

„Nu, nu aţi urmărit o reclamă live action a Liberty Mutual”, a scris CHP într-un mesaj publicat pe Facebook, făcând referire la un emu, pe nume LiMu, care apare în reclamele la compania de asigurări Liberty Mutual.

Pasărea care nu poate zbura - despre care iniţial s-a crezut că este un struţ - a fost observată pe partea dreaptă a autostrăzii şi a fost prinsă cu ajutorul câinilor, a relatat CHP. Potrivit serviciului de protecţia animalelor, proprietarul emu şi-a recuperat sâmbătă pasărea.

Emu este a doua cea mai mare păsăre din lume, după struţ. Nativi din Australia, emu pot ajunge la 1,82 metri şi circa 54 de kilograme.

AGERPRES

Subiecte în articol: emu california poliţie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri