Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum elimini rapid și eficient depunerile de rugină din toaletă

Cum elimini rapid și eficient depunerile de rugină din toaletă

de Anastasia Paul    |   

O toaletă curată este o componentă vitală a oricărei gospodării.

Cu toate acestea, una dintre cele mai frecvente și frustrante probleme este apariția petelor de rugină în toaletă. Aceste pete inestetice diminuează aspectul general al băii, dar provoacă și senzații de jenă.

Din fericire, există mai multe metode pentru a elimina petele de rugină și a restabili vasul la aspectul curat al vasului. Există astfel soluții naturale, cum ar fi sucul de lămâie și oțetul, până la produse chimice de îndepărtare a ruginii, scrie housedigest.com.

Petele de rugină în toaletă pot apărea din mai multe motive. Sistemele vechi de instalații sanitare și apa bogată în minerale pot contribui la aceste pete încăpățânate. Ele apar adesea ca urme maro-roșcatice, dificil de îndepărtat chiar și cu înălbitor. Cu toate acestea, înarmat cu instrumentele, tehnicile și soluțiile de curățare potrivite, ele pot fi eliminate.

Metode de îndepărtare 

Înainte de a începe curățarea lor, oprește alimentarea cu apă a toaletei folosind robinetul de închidere și spală toaleta pentru a goli vasul. Apoi, alege o metodă sigură care combină un acid și un abraziv. De exemplu, o pastă de suc de lămâie și bicarbonat de sodiu poate face minuni în îndepărtarea petelor de rugină. Las-o circa 15 minute, permițând sucului acid de lămâie și bicarbonatului de sodiu alcalin să reacționeze cu rugina. În cele din urmă, curăță petele cu o perie de toaletă sau un burete și spală vasul pentru a clăti reziduurile. Alternativ, combină suficient oțet și sare grunjoasă pentru a crea o pastă. Aplicați amestecul direct pe pete.

Piatra ponce, o rocă vulcanică ușoară, cu o textură poroasă, este, de asemenea, eficientă în îndepărtarea ruginii. Udă piatra și freacă ușor petele de rugină.

În cele din urmă, poți apela la produse comerciale dacă remediile naturale nu dau rezultate satisfăcătoare. Acestea acționează, de obicei, în câteva minute. Sunt disponibile și dispozitive de îndepărtare a ruginii, special concepute pentru toalete, dar citește cu atenție instrucțiunile și respectă măsurile de siguranță recomandate.

Preveniție

Spălarea regulată pentru a îndepărta orice depuneri minerale sau reziduuri poate descuraja acumularea viitoare de rugină. În plus, ia în considerare schimbarea țevilor dacă sunt vechi deoarece apa dură, care are un conținut ridicat de minerale, poate accelera formarea petelor de rugină.

Abordarea promptă a problemelor la instalațiile sanitare, cum ar fi scurgerile, este, de asemenea, esențială. Țevile sau corpurile cu scurgeri pot introduce elemente care provoacă rugină în apa de la toaletă. Inspectează în mod regulat casa pentru a descoperi eventuale scurgeri și repară-le prompt pentru a preveni petele de rugină și pentru a menține obiectele sanitare în funcțiune optimă. Utilizarea inhibitorilor comerciali de rugină din toaletă pot oferi un strat suplimentar de protecție. Abordarea proactivă va menține toaleta curată, proaspătă și lipsită de urmele inestetice ale ruginii.

Subiecte în articol: toaletă wc depuneri calcar rugina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri