Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Sfaturi pentru părinți. Cum gestionezi alergiile copilului

Sfaturi pentru părinți. Cum gestionezi alergiile copilului

Mucegaiul, polenul, parful, ambrozia pot provoca alergii atât adulților, cât și copiilor. Simptomele pot fi ușor de recunoscut însă trebuie să știi să faci diferența între tipurile de alergii.

Totodată, acestea pot provoca reacții severe, precum astm, tuse, respirație șuierătoare și dificultăți de respirație.

Copiii cu alergie la ambrozie, de exemplu, tind să prezinte multe dintre aceleași simptome ca și adulții. Printre cele mai frecvente se numără cele de mai jos:

  • Strănut.
  • Mâncărime la nas sau la ochi.
  • Durere în gât.
  • Rinoree.
  • Congestie nazală.
  • Respirație greoaie.
  • Tuse.

Specialiștii susțin că un semn al alergiei la ambrozie la copii este mâncărimea în zona feței. Unii copii pot avea chiar o linie mică pe nas din cauza faptului că își împing des în sus vârful nasului. 

Cum reduci simptomele alergiilor

Simptomele ușoare pot să degenereze rapid în astm bronșic, infecții la sinusuri sau urechi. Astfel că va trebui să mergi repede cu cel mic la un pediatru. 

Evitarea alergenilor

Evitarea este cel mai potrivit pentru alergii, dar este dificil atunci când aceștia provin din mediul înconjurător. Poți reduce expunerea copilului fără a-l ține în casă pe tot parcursul sezonului de alergii.

Dacă ambrozia pare să fie problema, lasă copilul să facă activitățile în aer liber seara d eoarecenivelul cel mai mare de alergeni este dimineața. Determină copilul să poarte ochelari de soare atunci când se joacă afară pentru a preveni mâncărimea și iritația ochilor.

Spală copilul și hainele

În interior, poți limita cantitatea de alergeni ținând ferestrele închise. Poți folosi un purificator de aer în camera copilului pentru a reduce polenul din interior. Spală copilul și hainele mediat ce a intrat în casă. 

Medicamente

Tratamentele fără prescripție medicală, cum ar fi spray-urile saline, spray-urile nazale și antihistaminicele pot eficiente și la copii. Însă discută cu medicul pediatru despre astfel de medicamente și despre doza adecvată.

Antihistaminicele și spray-urile nazale se recomandă de obicei pe tot parcursul sezonului alergiilor, chiar dacă copilul se simte mai bine.

Imunoterapia alergică

Imunoterapia alergică este o modalitate de desensibilizare a răspunsului alergic al copilului și poate ajuta la reducerea severității simptomelor alergice.

Dacă copilul are simptome de alergie pe termen lung sau dacă alergiile îi afectează prezența la școală sau concentrarea la cursuri, caută un medic alergolog, notează deparinti.ro.

Subiecte în articol: parinti copii alergii ambrozie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri