Atacurile cibernetice au devenit tot mai comune, dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja banii din conturi. Sistemele bancare, precum și rețelele de socializare ca Twitter și Facebook vă permit să folosiți o funcție suplimentară de securitate. Dacă bifați această opțiune, de fiecare dată când vă logați veți primi un mesaj pe telefon cu un cod pe care va trebui să îl introduceți pentru a intra în cont. Dacă un hacker vă descoperă parola, va trebui să aibă acces și la telefon. De fiecare dată când sistemul de operare vă spune că trebuie să vă actualizați computerul este de obicei pentru a repara o breșă pe care hackerii au reușit să o exploateze pentru a vă accesa computerul. Așadar, trebuie să aveți acualizările sistemului la zi. Același lucru este valabil și pentru aplicații. Informaţiile personale precum CNP-ul sau numerele cardurilor sunt cele mai importante şi nu trebuie să le oferiţi nimănui. Nu o să vă sune niciodată cineva de la bancă să vă ceară astfel de date. Dacă primiți un apel în care cineva vă face o ofertă care pare prea bună pentru a fi adevărată, sunați-i înapoi.
Postaţi discret
Aveți grijă ce postați pe rețelele de socializare. Hackerii se uită la obiceiurile dumneavoastră. Dacă mergeți mereu la același Starbucks, de exemplu. Acestea sunt informaţiile pe care le pot folosi pentru a ști când plecați de acasă şi a vă ataca. Dacă un hacker află, de exemplu, că urmează să primiți un pachet de la Amazon, vă poate trimite un mesaj ce pare să vină din partea serviciului de relaţii cu clienţii ai companiei, cerându-vă să vă accesați contul pentru a furniza informații suplimentare.
Dacă aveţi aceeași parolă la contul bancar și pe Facebook, le veți face viața foarte ușoară hackerilor. Este important să nu folosiţi aceeaşi parolă.