Astfel că ciorba de perișoare clasică poate fi înlocuită cu soia sau năut pentru a asigura toți nutrienții necesari organismului.
Rețetă de ciorbă de perișoare de post
Ingrediente:
năut fiert și zdrobit
ceapă tocată mărunt
doi căței de usturoi
pesmet
ulei de măsline
sare
piper
mărar tocat
doi morcovi tăiați cubulețe
doi cartofi tăiați cubulețe
țelină
apă
pătrunjel
Mod de preparare:
Pentru început, se ia un bol în care se amestecă năutul fiert și zdrobit cu pesmetul. Se adaugă ulei de măsline, ceapa tocată și doi căței de usturoi.
Se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine iar. Se formează perișoarele și se lasă deoparte cât se călește ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei. Mai apoi, se adaugă cartofii, morcovii și țelina și se lasă pe foc încă cinci minute cel mult.
Se adaugă supă de legume sau apă și se lasă pe foc pentru 20 de minute. Mai apoi, atunci când legumele sunt fierte, se adaugă și perișoarele care înainte trebuie rumenite într-o tigaie cu puțin ulei.
Ciorba trebuie lăsată pe foc 10 minute. Se adaugă pătrunjel proaspăt tocat, notează spynews.ro.