Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum ştii când un ou nu mai este bun fără să îl spargi?

Cum ştii când un ou nu mai este bun fără să îl spargi?

Ai ouă în frigider de ceva timp şi nu ştii dacă mai sunt comestibile? Acest test simplu îşi va arăta dacă au expirat, fără să fie nevoie să le spargi. Nimănui nu îi place să spargă un ou doar pentru a vedea dacă s-a stricat, pentru că nu e ca în cazul celorlalte alimente, unde mirosul şi aspectul te ajută să identifici acest lucru.

Tot ce trebuie să faci este să iei un bol cu apă rece şi să pui ouăle de care nu eşti sigur că mai sunt bune înăuntru. Probabil ştii deja că cel care va pluti nu mai este bun, dar nu ştii care trebuie gătit imediat.

Dacă un ou este proaspăt, va sta la fund, pe partea laterală.

Dacă are o săptămână, va sta pe fundul bolului, dar partea din spate a oului va fi uşor ridicată.

Dacă are mai mult de trei săptămâni, oul va sta în capătul mai ascuţit şi cu partea din spate ridicată.

Orice ou stricat va pluti, nu va atinge capătul bolului deloc, adaugă The Sun.

Data viitoare când veţi dori să gătiţi o omletă sau o prăjitură, veţi şti exact ce ouă să folosiţi. În plus, este un avantaj pentru că nu veţi mai arunca mâncarea şi veţi şti ce să folosiţi mai întâi.

Sursă foto: The Sun

Citeşte şi:

Iată cum TREBUIE preparat piureul de cartofi! L-ai gătit greşit până acum

 

Este adevărat mitul că trebuie să mănânci mai mult pentru a slăbi?

 

Cum ne fură supermarketurile: pulpe de pui de 163 lei/kg

 

Iată cum AR TREBUI să fierbi pastele! Vei economisi foarte mult timp şi vor fi DELICIOASE

Subiecte în articol: ou trucuri bucătărie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri