Jurnalul.ro Sport Fotbal international Un cunoscut atacant german se retrage din fotbalul internațional

Un cunoscut atacant german se retrage din fotbalul internațional

de Redacția Jurnalul    |   

Fotbalistul german Thomas Mueller a anunțat luni că pune punct carierei sale internaționale, după 14 ani de activitate.

Decizia atacantul lui Bayern Munchen vine după ce Germania a fost eliminată de la Campionatul European.

Fotbalistul în vârstă de 34 de ani a jucat la al optulea și ultimul său turneu pe 5 iulie, în înfrângerea Germaniei cu 2-1 în sferturile de finală cu Spania, unde a fost introdus ca rezervă în minutul 80.

Muller a ajutat Germania să câștige Cupa Mondială din 2014 și are al treilea cel mai mare număr de prezențe pentru echipa națională, cu 131 de selecții și 45 de goluri. El a câștigat, de asemenea, Gheata de Aur și titlul de „Cel mai bun tânăr jucător” al Cupei Mondiale din 2010, când Germania a terminat pe locul al treilea.

„Întotdeauna m-a făcut foarte mândru să joc pentru țara mea. Am sărbătorit împreună și uneori am vărsat o lacrimă împreună", a declarat Muller într-un videoclip de adio difuzat pe rețelele sociale.

„Când am avut privilegiul de a face prima mea apariție internațională, nu aș fi visat niciodată la toate acestea. Aș dori să le mulțumesc tuturor fanilor și coechipierilor mei din Germania pentru sprijinul lor de-a lungul anilor. Luați cu voi entuziasmul și bucuria de la Euro din acest an".

„Nimeni nu este ca Thomas Muller. Valoarea sa pentru fotbalul german nu poate fi supraestimată", a declarat șeful echipei naționale germane, Rudi Voeller.

„Indiferent dacă a fost cu Bayern sau cu echipa națională în toți acești ani, Thomas a dat întotdeauna fiecărei echipe o față, un caracter exemplar și un atacant de top."

Subiecte în articol: fotbal atacant germania thmas mueller
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri