Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cupa Mondială 2022. Ce va face Budweiser cu toată berea rămasă după ce Qatar a interzis consumul de alcool ?

Cupa Mondială 2022. Ce va face Budweiser cu toată berea rămasă după ce Qatar a interzis consumul de alcool ?

de Giulia Anghel    |   

Berea și fotbalul merg de obicei împreună însă autoritățile din Qatar nu permit consumul alcoolului la Cupa Mondială de fotbal. Decizia de interzicere a alcoolului pe stadioane și pe străzi a fost anunțată cu doar două zile înaintea începerii turneului. 

Budweiser este sponsorul oficial al competiției și a încheiat anterior un contract de 75 de milioane de euro pentru Cupa Mondială din Qatar. Au fost deja amplasate puncte de vânzare în Doha, însă decizia autorităților a dat peste cap planurile producătorului american, scrie marca.com. 

Consumul de alcool este permis doar în zonele special amenajate pentru suporterii echipelor de fotbal. O halbă de bere se vinde pentru suma exorbitantă de 15 euro și fiecare spectator poate achiziționa maximum patru halbe. 

„Ei bine, acest lucru este ciudat”, a scris compania pe Twitter.

Ce se va întâmpla cu berea rămasă?

Budweiser se află în situația de a rămâne cu depozitele pline cu bere și nu știe cum să scape de ele, așa că a luat o decizie inedită. Țara a cărei națională de fotbal va deveni campioană mondială, va primi berea. 

„O nouă zi. O nouă veste. Țara câștigătoare primește berea. Cine va fi?” a postat compania pe Twitter.

Totuși, este de așteptat ca producătorul de bere să dea în judecată FIFA deoarece a semnat un contract de exclusivitate. În plus, ar putea acuza și autoritățile  din Qatar pentru încălcarea acordurilor semnate cu FIFA, care îi obligă să „respecteze contractele cu sponsorii”.

Subiecte în articol: cupa mondială fotbal Qatar bere fifa budweiser
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri