Jurnalul.ro Timp liber Divorț de somn: Peste o treime dintre cuplurile americane dorm în paturi separate

Divorț de somn: Peste o treime dintre cuplurile americane dorm în paturi separate

de Redacția Jurnalul    |   

Peste o treime dintre cuplurile americane optează pentru un "divorț de somn" sau pentru a dormi în paturi diferite.

Pentru cei care au somnul ușor, orice obicei al iubitei/iubitului este deranjant. Acesta este motivul pentru care multe cupluri americane - peste o treime, conform unui sondaj recent al Academiei Americane de Medicină a Somnului - optează pentru un "divorț de somn" sau pentru a dormi în paturi diferite.

Isabelle Morley, un psiholog specializat în terapia de cuplu, a declarat că obiceiuri precum trezitul sau culcatul la ore diferite pot reduce cele 7-9 ore de somn recomandate de care avem nevoie în fiecare noapte pentru a fi sănătoși. Ea a recomandat dormitul în paturi diferite pentru cei care observă că se simt mai odihniți când partenerul este plecat din oraș.

"Somnul este sacru", a spus Morley. "Ar trebui să punem somnul mai presus de aproape orice altceva, deoarece este cel mai important

Potrivit Insider, poate fi un subiect dificil de abordat, motiv pentru care Morley a împărtășit câteva sfaturi despre cum pot dormi separat cuplurile fără să rănească sentimentele celuilalt.

De cele mai multe ori, este vorba de cupluri în care unul vrea să doarmă seprat, iar celălalt nu. Conversația trebuie începută „cu blândețe și dragoste", cu accent pe beneficiile pe care le poate aduce dormitul separat cuplului.

"Dormitul separat nu are nimic de-a face cu dorința de a minimiza conexiunea sau timpul petrecut împreună. Este vorba despre a prioritiza un somn bun pentru bunăstarea și fericirea tuturor", a dat ca exemplu psihologul.

Chiar dacă dormiți în paturi separate, asta nu înseamnă că nu puteți sta în camera unuia sau altuia înainte de culcare, afirmă Isabelle Morley.

"Puteți citi în continuare împreună înainte de a merge la culcare sau o persoană ar putea să meargă în patul celeilalte dimineața pentru a avea în continuare acel timp intim împreună", a spus Morley.

O altă opțiune pe care a recomandat-o este construirea unor obiceiuri înainte de mers la somn, precum cuibărirea pe canapea.

Este posibil ca unii parteneri să își dorească cu adevărat să împartă patul peste noapte, cel puțin o parte din timp, așa că, conform psihologului, compromisul poate ajuta uneori.

De exemplu, unii dintre clienții ei dorm separat pentru că au copii, care ar putea să-i scoată din pat în mijlocul nopții. Acele persoane ar putea să doarmă separat în timpul săptămânii de lucru pentru a dormi cât mai mult posibil, dar să împartă patul în weekend-uri, când pot dormi mai mult.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: paturi separate Divorț de somn
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri