Jurnalul.ro Ştiri Observator Baciu: 170.000 de decizii la nivel național încă nu au fost distribuite

Baciu: 170.000 de decizii la nivel național încă nu au fost distribuite

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a declarat marți că, din motive obiective, 170.000 de decizii de recalculare a pensiilor nu au fost încă distribuite.

Daniel Baciu a spus marți că de la începutul procesului de distribuție a deciziilor de recalculare au fost înregistrate 49.000 de audiențe la casele de pensii și peste 13.000 de solicitări depuse.

„Avem la nivel național 49.000 de audiențe acordate de către conducerea Caselor teritoriale de pensii pentru clarificări asupra deciziilor de recalculare. Pe lângă aceste audiențe, mai avem cereri de revizuire sau de recalculare transmise în format letric sau în format electronic în număr de 13.600. Deci avem un număr de 62.600 de cereri pe care le-am avut fie prin audiențe, fie pe cale electrinică pe care le-am primit în această perioadă. Din acestea, avem 2.853 de decizii de recalculare pe care colegii mei le-au analizat, urmează a fi revizuite în cel mai scurt timp posibil. Este un procent de 0,062% la nivel național din numărul total de decizii trimise”, a declarat președintele CNPP.

Conform acestuia, este vorba de „erori materiale”, care vor fi revizuite.

El anunță că 170.000 de decizii la nivel național încă nu aui fost distrubuite.

„Le-am oprit pentru că avem situații în care fie că acești pensionari au intrat în sistem în luna august. Ei trebuia să primească întâi o deciei de pensie conform legii 263 și ulterior trebuie să primească o decizie de recalculare conform legii 360. Avem cereri de recalculare pe fiecare an, unde pensionarii fie că lucrează după pensionare, fie că își adaugă diverse sporuri permanente care au fost prevăzute de legea 263, aceste cereri trebuie întâi soluționate conform vechii legislații care a fost în vigoare până la 31 august și după ce vor fi soluționate vom emite decizii de recalculare”, a spus Baciu.

El susține că mai sunt decizii ale ICCJ, în general din zona mineriturlui, Gorj și Hunedoara, „pe care colegii mei trebuie să le pună în aplicare, și asta fac în momentul de față, și după aceea urmează să emitem decizii de recalculare”.

„Acestea sunt niște situații obiective și în momentul în care vom finaliza toate aceste operațiuni ulterior vom emite și deciziile de recalculare”, a adăugat președintele CNPP.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: daniel baciu recalculare decizii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri