Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Sfaturi de sănătate. De ce să nu mănânci ouă la micul dejun dacă bei cafea sau ceai

Sfaturi de sănătate. De ce să nu mănânci ouă la micul dejun dacă bei cafea sau ceai

de Redacția Jurnalul    |   

Un mic dejun sănătos și consistent este alegerea multor oameni. Alături de cafea sau ceai, ei adaugă pâine prăjită și alte preparate, cum ar fi ouăle. Însă nutriționiștii spun că nu este o alegere bună.

Dieteticiana Priya Bansal și-a exprimat opinia pe această temă într-un reportaj publicat de Mirror:

„Ouăle și cafeaua au propriile lor beneficii și pot fi savurate ca parte a unui mic dejun echilibrat.”, a spus aceasta. 

„Ouăle sunt o sursă inepuizabilă de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. Cafeaua este cunoscută pentru conținutul său ridicat de cofeină, care îi conferă efecte stimulante”, a explicat Priya Bansal.

Ce spun experții

Aceasta avertizează că amestecarea celor două ar putea avea consecințe nerecomandabile pentru unele persoane din cauza interferenței în absorbția nutrienților.

Dieteticiana subliniază că taninurile și polifenolii din cafea pot bloca absorbția fierului și calciului din ouă de către organism.

Experții culinari de la Prepped Pots sugerează să aștepți cel puțin o oră după ce ai mâncat ouă, înainte de a bea o cană de cafea sau ceai.

Potrivit OnlyMyHealth, combinarea ouălor cu cafeaua poate provoca disconforturi digestive deoarece ambele alimente stimulează producția de acid gastric, ceea ce poate duce la reflux, arsuri la stomac sau disconfort gastric.

Atât ouăle, cât și cafeaua au proprietăți diuretice, ceea ce înseamnă că pot crește nevoia de a urina, ceea ce poate provoca deshidratare. Prin urmare, dacă combini aceste două alimente, asigură-te că îți crești consumul de apă, potrivit dcnews.ro.

Subiecte în articol: sanatate ouă micul dejun cafea ceai
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri