Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatul PNL Daniel Constantin, în vizorul Direcției Antifraudă din ANAF

Deputatul PNL Daniel Constantin, în vizorul Direcției Antifraudă din ANAF

de Redacția Jurnalul    |   

Deputatul PNL Daniel Constantin ajunge și în vizorul Direcției Antifraudă. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), după ce a anunțat Grupul de Investigații Politice (GIP) că a soluționat favorabil sesizarea acestuia în ceea ce îl privește pe Daniel Constantin, anunță și că a transmis documentele către Direcția Generală Antifraudă Fiscală, cea care se ocupă de combaterea evaziunii fiscale.

„Totodată, precizăm că petiția a fost trimisă și la Direcția Generală Antifraudă Fiscală”, spune ANAF în documentul transmis către GIP.

„ Prin adresa nr A_VEF 2088 / 01.10.2024, Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice a ANAF a comunicat că a soluționat favorabil sesizarea GIP referitoare la vila și la mașinile de lux deținute de deputatul PNL Daniel Constantin. Toate sunt achiziționate pe firme ale familiei Constantin, eludându-se astfel plata TVA, dar sunt folosite exclusiv în interes personal.

Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice a ANAF a anunțat că îl va supune pe Daniel Constantin analizei de risc.

Prin aceeași adresă, Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice a ANAF (cea care fusese sesizată de GIP), a comunicat și că a transmis petiția GIP la Direcția Generală Antifraudă Fiscală”, spune GIP.

Anterior, GIP solicitase ANAF să efectueze o inspecție fiscală în cazul deputatului Daniel Constantin, liderul PNL Teleorman, respectiv să verifice „legalitatea deductibilității cheltuielilor aferente amortizării fiscale/întreținerii vilei în care locuiește familia deputatului Daniel Constantin; operațiunile contabile legate de colectarea și deducerea TVA; utilizarea autoturismelor firmei cu deducerea cheltuielilor aferente; remunerarea unor persoane pentru activități care nu legătură cu obiectul de activitate al firmei. GIP a solicitat, de asemenea, ANAF ca, în măsura în care verificările efectuate vor evidenția cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori au evidenţiat alte operaţiuni fictive, cu consecința diminuării bazei impozabile și a sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, să sesizeze organele competente”.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri