Acum că am trecut și la ora de vară, o plimbare scurtă dimineața prin piață ne poate face să zâmbim, deoarece sunt tot mai bogate. Spre sfârșitul lunii vor apărea, cel mai probabil, și primele căpșune crescute în sere, dar de aici, de la noi. Pentru căpșunii crescuți în aer liber mai avem de așteptat puțin, dar oricum, suntem aproape.
Luna aceasta începem să mâncăm pe culori!
Potrivit cumvaplace.ro, alimentele colorate, care sunt în general fructe și legume, conțin multe dintre vitaminele și antioxidanții de care avem nevoie – cu puține calorii. Pe lângă menținerea stării de bine, nutrienții din legume și fructe lucrează împreună pentru a proteja împotriva unor boli grave cronice.
Ca urmare, creșterea cantității de fructe și legume în dietă este o decizie extraordinară!
Măcar 5 pe zi, după cum spun specialiștii!
Roșu
- Căpșuni de seră
- Roșii de seră
- Ridichi
Verde
- Spanac
- Urzici
- Untișor
- Leurdă
- Măcriș
- Salată verde
- Salată Iceberg
- Ceapă verde
- Usturoi verde
- Leuștean
- Gulie
- Sparanghel
- Rucola românească
Ciuperci
- Aprilie este luna zbârciogilor, oficial Morchella
- Bureți
- Urechiușe
- Ciuperca de bălegar
Pește & Carne
- Miel
- Ied
- La pește este prohibiție, așadar doar de la supermarket, conservă sau marinat.
Brânzeturi proaspete, este sezon de fătat, ca urmare brânza este foarte grasă!
- Caș de oaie
- Brânză de vaci
- Brânză de capră
Meniuri de aprilie