La nașterea bebelușului, doctorii i-au recomandat hrănirea lui cu lapte matern, însă ea știa că bebelușul ei este în plină dezvoltare și că simte nevoia să facă mai mult decât atât pentru el. Așa începe povestea multor mame care aleg să creadă din ce în ce mai mult în ideea diversificării meniului la bebelușii de vârsta fragedă.
Care este primul sfat al medicului în momentul nașterii unui bebeluș?
În primul rând, orice specialist pediatru te va sfătui să-ți ferești copilul de orice situație de risc din punct de vedere alimentar. Te va sfătui să-l alăptezi și să ai grijă la absolut orice consumă în primele luni de viață. Asta deoarece copilul tău este încă în creștere.
Există părinți care consideră acest sfat ca fiind ceva necesar de urmat. Există însă și mame pentru care parenting-ul și sfaturile nu reprezintă extrem de mult, iar instinctul de mamă le spune să facă altceva. Aici situația devine cu adevărat interesantă.
Iată ce poate face o mamă pentru a asigura dezvoltarea armonioasă a puiuțului ei!
O mamă hotărâtă va ști că bebelușul ei nu va depinde toată viața de ea. Așadar, va dori să-i ofere independență și să-l pună față în față cu unele situații încă din primele luni de viață. Așa ia naștere și procesul de diversificare la bebeluși.
Acesta propune o cu totul altă metodă de hrănire a bebelușului. Mai exact, este vorba despre introducerea unor alimente solide în hrana copilului, încă de la vârste extrem de fragede.
Copilul, fiind în creștere, asimilează foarte ușor nutrienții și are nevoie în permanență de energie. Astfel, consumul de fructe sau de lactate sunt o oportunitate.
Ce conține lista unui meniu diversificat pentru un bebeluș de câteva luni?
Majoritatea meselor vor fi realizate din fructe, legume, brânzeturi, însă putând include chiar și carnea în porții monitorizate atent.
Se poate începe cu mere, caise, trecându-se apoi la căpșuni, kiwi și fructe de pădure. Se pot include și ouă fierte în scurt timp, iar mai apoi carnea de pește.
Cum începi diversificarea alimentației la bebelușul tău?
Fie că ai nevoie de sfaturile medicului, fie că știi mai bine ce se întâmplă cu micuțul tău, este recomandat și chiar necesar ca procesul de diversificare să fie supervizat de un specialist.
Trebuie să fii atentă și să-i oferi micuțului tău ocazia potrivită de dezvoltare. Însă trebuie să ai griji și de sănătatea lui. Trebuie să știi că alimentele ce i le oferi nu-l afectează. Așadar, intervenția unui doctor este necesară la un moment dat.