Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump scade în sondaje în fața lui Joe Biden. Americanii, nemulțumiți de modul în care Trump gestionează criza generată de COVID-19

Donald Trump scade în sondaje în fața lui Joe Biden. Americanii, nemulțumiți de modul în care Trump gestionează criza generată de COVID-19

Popularitatea lui Donald Trump se află în scădere, în condițiile în care tot mai mulți americani sunt nemulțumiți de modul în care acesta a acționat în criza generată de coronavirus.

Fostul vicepreședinte Joe Biden, care va fi candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie, este cu 8% mai bine cotat decât actualul lider de la Casa Albă, potrivit unui sondaj de opinie Reuters/ Ipsos.

Astfel, potrivit sondajului, 41% dintre adulții din SUA îl aprobă pe Donald Trump, un procent în scădere cu 4 puncte de la jumătatea lui aprilie, în timp ce 56% îl dezaprobă.

Mai mult, 46% dintre alegătorii chestionați au declarat că vor vota cu Joe Biden, în timp ce doar 38% au declarat că vor vota cu Donald Trump.

În ceea ce privește criza generată de coronavirus, procentajul americanilor nemulțumiți de modul în care a acționat actualul lider de la Casa Albă este cu 13 puncte mai mare decât cel al americanilor mulțumiți de modul de gestionare a epidemiei.

Subiecte în articol: donald trump Joe Biden
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri