Jurnalul.ro Cultură Teatru Dorina Lazăr, repusă în funcția de manager al Teatrului Odeon

Dorina Lazăr, repusă în funcția de manager al Teatrului Odeon

de Magdalena Popa Buluc    |   

Primarul General, Nicuşor Dan, a semnat la data de 31 martie, dispoziţia privind reintegrarea doamnei Dorina Lazăr începând din data de 1 aprilie, pe postul de manager al Teatrului Odeon.

Doamna Dorina Lazăr și-a început cariera la Teatrul Odeon (fostul Giulești) în anul 1969, ca actriță, iar din 1996 până în 2002 a ocupat funcția de director artistic, urmând ca din 2003 să preia conducerea teatrului, până în 2017, când a fost destituită după o vizită a Corpului de Control al primarului general, Gabriela Firea, la doar câteva zile după ce a fost reconfirmată ca manager.

 

În urma unui proces intentat Primăriei Municipiului București, dispoziția nr. 1181 din 24.08.2017, prin care s-a dispus încetarea contractului de management, a fost anulată de către sentința civilă nr. 1325 din 26.02.2019 a Tribunalului București, Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Această sentință a rămas definitivă, începând cu iunie 2020, odată cu respingerea recursului declarat de primarul municipiului București.

Subiecte în articol: dorina lazăr
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri