Jurnalul.ro Ştiri Locale Droguri aduse din Franța, vândute în Iași: Dealerii au fost arestați

Droguri aduse din Franța, vândute în Iași: Dealerii au fost arestați

de Redacția Jurnalul    |   

Două persoane care au adus rezină de canabis din Franța prin intermediul unei firme de coletărie și urmau să vândă drogurile consumatorilor din județul Iași au fost arestate preventiv.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, au documentat activitatea infracțională a două persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, complicitate la introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că, în cursul lunii august 2024, una dintre acestea, în baza înțelegerii prealabile cu cea de-a doua persoană, a procurat din Franța, pentru comercializare, 350 de grame de rezină de canabis, pe care a livrat-o în țară prin intermediul unei firme de coletărie.

A doua persoană cercetată a fost prinsă în flagrant delict, în orașul Târgu Frumos, în timp ce a transporta pachetul în care s-ar fi aflat ascunsă cantitatea de droguri de risc.

Probatoriul administrat a relevat și faptul că, în perioada mai – august 2024, cele două persoane au deținut, intermediat și comercializat direct droguri de risc (rezină de canabis), către consumatori, din județul Iași.

Au fost făcute trei percheziții domiciliare și au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

Procurorii DIICOT Iaşi au dispus reținerea celor două persoane pentru 24 de ore. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus miercuri arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

 

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: droguri dealer franta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri