Jurnalul.ro Timp liber Culinar Dulceață de vișine pentru musafiri sau sandvișuri dulci

Dulceață de vișine pentru musafiri sau sandvișuri dulci

Proporțiile sunt simple, la fiecare kilogram de vișine curățate, 1 kg de zahăr.


Vișinele se spală, se curăță codițele și se scot sâmburii.


Într-un vas suficient de mare se pun alternativ un strat de zahar cu un strat de fructe, ultimul strat fiind de zahăr.


Se lasă câteva ore sau peste noapte, în acest caz fiind nevoie să le punem în frigider.


Se pun apoi pe foc si se fierb pana cand siropul se ingroașă. Turnati cate o picatura pe o suprafata plana. Daca picatura isi pastreaza o forma atunci dulceața este gata. Daca se aplatizeaza, dulceata mai trebuie fiarta.


Intre timp, se sterilizeaza 3 borcane de 800 g (se pun in cuptorul incins la 180 de grade pentru minim 30 de minute. cuptorul se stinge cand se pun borcanele). Cand e gata dulceata se lasa un pic la racit, apoi se pune inca fierbinte in borcanele caldute. Se inchid capacele si se intorc cu capul in jos pentru 15 minute. Apoi, se aduc borcanele in pozitia corecta si se lasa la racit.

Subiecte în articol: dulceață de visine
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri