Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Elon Musk dezvăluie modul bizar în care doarme noaptea

Elon Musk dezvăluie modul bizar în care doarme noaptea

de Anastasia Paul    |   

Elon Musk spune că îi place să asculte podcasturi despre cele mai mari temeri ale sale. El a vorbit la Conferința Globală Milken din Los Angeles.

Acesta a împărtășit felul ciudat în care adoarme în fiecare noapte. Fondatorul Tesla a dezvăluit că îi place să asculte podcasturi despre una dintre cele mai mari temeri ale sale.

El are 52 de ani și a afirmă că îi place să asculte seriale „despre căderea civilizațiilor” pentru a se relaxa.

Totuși, el a dezvăluit că subiectul este una dintre cele mai mari neliniști ale sale.

„Orice lucru care reprezintă un risc la adresa civilizației”, a spus Musk când a fost întrebat care sunt cele mai mari preocupări ale sale, relatează Independent.

El a vorbit anterior despre grijile sale legate de scăderea vertiginoasă a natalității, amenințările la adresa democrației și a puterii inteligenței artificiale.

Alte amenințări potențiale care îl țin treaz noaptea includ „orice lucru care subminează bazele democrației în America ori în altă parte” sau „orice lucru care ne îndepărtează de un sistem bazat pe merit”, a precizat acesta.

Excentricul miliardar a mai afirmat că un „guvern mondial unic” ar putea duce la colapsul societății.

Musk crede că oamenii vor trebui să se îmbine cu mașinile pentru a evita să devină învechite.

Este un principiu pe care l-a pus în practică la compania sa Neuralink, care a transplantat primul său cip într-un creier uman.

Acesta a fost implantat lui Noland Arbaugh, un tânăr în vârstă de 29 de ani, în urmă cu peste 100 de zile și încă funcționează bine, potrivit unei actualizări a companiei.

Arbaugh a suferit un accident de mașină, în timp ce era consilier de tabără în 2016. Incidentul i-a schimbat viața deoarece l-a lăsat „fără niciun sentiment” de la umeri în jos.

Cu toate acestea, el a spus că cipul i-a oferit o nouă viață, permițându-i să opereze independent computere pentru a comunica și a juca jocuri video.

Însă procedura a fost aproape oprită, după ce Arbaugh a dezvoltat o afecțiune care îi poate pune viața în pericol, la scurt timp după intervenția chirurgicală.

O altă temere a lui Musk constă în „IA profundă”, care este mult mai inteligentă decât cele mai mari minți de pe planetă.

El a avertizat anterior cu privire la o situație „periculoasă”, prezicând că „AI va fi mai inteligentă decât orice om până la sfârșitul anului 2025”.

El a subliniat importanța dezvoltării inteligenței artificiale „într-un mod care să fie benefic pentru umanitate”.

„AI nu trebuie învățat să mintă, nu trebuie învățat să spună lucruri care nu sunt adevărate. Chiar dacă aceste lucruri sunt incorecte din punct de vedere politic, ar trebui să spună tot ceea ce crede că este adevărat', a precizat acesta, potrivit dailymail.uk.

Remarcile sale demonstrează, de asemenea, angajamentul său de lungă durată față de libertatea de exprimare, un principiu care l-a motivat să cumpere Twitter, acum cunoscut sub numele de X, în 2022.

Antreprenorul sud-african a fost deschis în credința sa că cenzura amenință democrația.

Recent, el a renunțat la planurile din Canada pentru legi care ar putea considera victimele discursului instigator la ură capabile să solicite compensații financiare drept „nebunești”.
 

Subiecte în articol: elon musk tesla cip creier ia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri