Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron ia ATITUDINE la afirmațiile lui Joe Biden despre Vladimir Putin

Emmanuel Macron ia ATITUDINE la afirmațiile lui Joe Biden despre Vladimir Putin

Președintele francez Emmanuel Macron a luat atitudine față de declarațiile despre Vladimir Putin ale omologului său american, Joe Biden, transmite AFP.

Acesta s-a delimitat de mesajul șefului de la Casa Albă care a spus că Vladimir Putin trebuie înlăturat de la putere. Afirmațiile au fost făcute de Joe Biden în timpul vizitei în Polonia, în contextul invadării Ucrainei de către Rusia. 

Biden l-a numit "măcelar", "criminal de război" şi "dictator sângeros" pe liderul de la Kremlin. 

 ''Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere'', a spus el.

Președintele francez a reacționat. ”Eu nu voi folosi acele cuvinte pentru că eu continui să vorbesc cu președintele Putin. Vrem să oprim războiul pe care Rusia l-a lansat în Ucraina” a spus Emmanuel Macron, care a insistat că ”nu trebuie să existe o escaladare a situației nici în cuvinte, nici în acțiuni” cu privire la războiul din Ucraina.

El a mai precizat că va discuta cu Vladimir Putin în această săptămână pentru a organiza evacuarea civililor din oraşul ucrainean Mariupol. Franța, Grecia și Turcia vor să întreprindă în aceste zile o "operaţiune umanitară" în zonă. 

De asemenea, Emmanuel Macron a subliniat că SUA rămâne un aliat important.

„Nu este o problemă. Împărtășim multe valori comune, dar cei care trăiesc alături de Rusia sunt europenii", a precizat Macron.

 

 

 

 

 

Subiecte în articol: emmanuel macron joe biden Vladimir Putin
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri