Jurnalul.ro Ştiri Externe Epidemie în Bangladesh. Aproape 1.000 de oameni au murit

Epidemie în Bangladesh. Aproape 1.000 de oameni au murit

de Redacția Jurnalul    |   

Aproape 1.000 de oameni au murit în Bangladesh din cauza febrei denga. Epidemia se răspândește rapid în țară, acesta fiind cel mai mare focar din istoria recentă.

Precedentul record privind decesele și infectările din Bangladesh a fost stabilit anul trecut. În 2022, virusul a făcut 281 de victime, iar 62.423 de persoane au fost infectate. În 2023, au fost întregistrate deja aproape 1.000 de decese, potrivit BBC.

Denga este răspândită în țările tropicale, iar focarele apar adesea în zonele urbane cu o salubritate slabă, care permit înmulțirea țânțarilor purtători de virus. Inițial, febra denga a fost o boală sezonieră în Bangladesh. Din cauza schimbările climatice care au făcut ca vremea să fie mai caldă și mai umedă, cazurile s-au înmulțit. Primul focar din Bangladesh a fost înregistrat în 2000.

Oficialii medicali spun că valul actual a prins țara nepregătiră, deoarece oamenii se confruntă cu o tulpină mai puternică a virusului. Medicii au remarcat că starea pacienților se deteriorează mult mai rapid în comparație cu caZurile din ultimii ani.

Infecțiile cu denga au fost raportate în toate cele 64 de districte din Bangladesh, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Sute de pacienți au umplut spitalele din capitala Dhaka. Unitățile medicale sunt depășite de situație deoarece nu au spațiu și medicamente. În paralel, autoritățile au luat măsuri pentru a limita răspândirea bolilor transmise de țânțari.

În prezent, nu există un vaccin împotriva febrei Denga. Cu toate acestea, depistarea timpurie a bolii poate reduce numărul deceselor la mai puțin de 1% dintre bolnavi. Febra Denga este o infecție cauzată de un virus transmis de țânțari. Printre simptomele acestei boli sunt febra, erupțiile cutanate și durerile de cap, musculare și articulare.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: bangladesh decese epidemie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri