Jurnalul.ro Sport eXtrasport Femeie suspectată de „defăimarea” jucătorilor olimpici de tenis de masă, arestată în China

Femeie suspectată de „defăimarea” jucătorilor olimpici de tenis de masă, arestată în China

de Redacția Jurnalul    |   

Poliția din Beijing a arestat o femeie suspectată că a postat pe rețelele de socializare comentarii defăimătoare despre sportivii și antrenorii chinezi după finala de simplu feminin la tenis de masă de la Jocurile Olimpice de la Paris, a declarat poliția, conform Reuters.

Suspecta, în vârstă de 29 de ani, pe nume He, „a fabricat în mod răuvoitor informații și a defăimat în mod flagrant pe alții, având ca rezultat un impact negativ asupra societății”, a declarat poliția din districtul Daxing într-o declarație făcută marți noaptea.

Cazul este în curs de investigare, a declarat poliția, deși nu au fost dezvăluite detalii specifice cu privire la comentariile defăimătoare.

În meciul din 3 august, Chen Meng, campioana în exercițiu a Chinei, a învins-o pe coechipiera sa Sun Yingsha, de asemenea numărul 1 mondial, cu 4-2, într-o reluare a confruntării lor anterioare de la Tokyo din urmă cu trei ani.

Pe tot parcursul meciului, Sun a fost aclamată, iar Chen a fost huiduită de fiecare dată când înscria, potrivit unei transmisiuni a evenimentului.

După meci, mulți oameni au accesat rețelele de socializare pentru a critica comportamentul mulțimii.

„Dacă acestui tip de cultură a fanilor i se permite să pătrundă în sport, în cele din urmă poate submina chiar și cei mai talentați sportivi, precum Sun Yingsha”, a declarat un utilizator pe Weibo.

Weibo, popularul site de microblogging X-like din China, a declarat că a șters peste 12.000 de postări și a interzis mai mult de 300 de conturi pentru ceea ce a numit comentarii „ilegale”.

De asemenea, mulți oameni au apelat la rețelele de socializare pentru a-și exprima bucuria și mândria națională după ce înotătorul chinez Pan Zhanle și-a doborât propriul record mondial la 100 de metri liber, chiar dacă China a fost readusă în centrul atenției în materie de dopaj după ce presa a relatat că doi înotători din 2022 au fost depistați pozitiv la un steroid interzis.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: China defaimare tenis de masa
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri