Jurnalul.ro Ştiri Externe Fermier thailandez, nevoit să omoare mai bine de 100 de crocodili pe cale de dispariție

Fermier thailandez, nevoit să omoare mai bine de 100 de crocodili pe cale de dispariție

de Redacția Jurnalul    |   

Natthapak Khumkad, un fermier thailandez, a omorât 125 de crocodili siamezi, specie pe cale de dispariție, după ce un taifun le-a stricat adăpostul, ceea ce ar fi pus în pericol comunitatea locală, scrie CNN.

Natthapak Khumkad, cunoscut sub numele de „Crocodile X”, a luat o decizie dificilă pe 22 septembrie 2024, când a fost nevoit să sacrifice 125 de crocodili siamezi, specie critic amenințată, după ce un taifun a distrus adăpostul în care se aflau. Taifunul Yagi, cel mai puternic din Asia în acest an, a afectat grav nordul Thailandei, inclusiv ferma de crocodili din provincia Lamphun, a lui Natthapak.

Cum zidurile adăpostului crocodililor a fost grav erodate, Natthapak s-a temut că reptilele ar putea scăpa și ar pune în pericol comunitatea din apropiere. „Am luat cea mai grea decizie din viața mea”, a declarat fermierul. „Riscul pentru siguranța oamenilor era mult mai mare decât orice altceva”.

Printre crocodilii uciși s-a numărat și Ai Harn, cel mai mare mascul de prăsilă, cu o lungime de 4 metri. Fermierul a recurs la electrocutare pentru a omorî reptilele.

Crocodilii siamezi sunt o specie pe cale de dispariție, cu o populație estimată la doar câteva sute de exemplare sălbatice.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: crocodili fermier thailandez taifun
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri