Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fiorentina și AZ Alkmaar, primele două semifinaliste în Europa Conference League

Fiorentina și AZ Alkmaar, primele două semifinaliste în Europa Conference League

de Redacția Jurnalul    |   

Primele două echipe calificate în semifinalele European Conference League sunt Fiorentina și AZ Alkmaar, care au reușit să obțină accesul în careul de ași, după manșa a doua a sferturilor de finală. Fiorentina a fost învinsă, în timp ce olandezii s-au impus la lovituri de departajare.

Fiorentina – Lech Poznan 2-3 (0-1) 6-4 la general

Italienii aveau un avantaj de 4-1, obținut în manșa tur și părea că nu vor avea probleme. Polonezii au fost aproape de a furniza o surpriză, după ce în minutul 69 conduceau cu 0-3, după golurile marcate de Sousa, Velde și Sobiech.

Violeții au liniștit însă spiritele din tribunele stadionului Artemio Franchi, marcând de două ori, prin Sottil și Castrovilli. În ciuda faptului că a fost învinsă, Fiorentina a obținut calificarea și va întâlni în semifinală câștigătoarea dublei dintre Nice și FC Basel, unde scorul din tur a fost 2-2.

AZ Alkmaar – Anderlecht 2-0 (2-0) 2-2 la general, 4-1 la penalty-uri

Dubla confruntare dintre AZ Alkmaar și Anderlecht a fost decisă după lovituri de departajare. Gazdele au anulat avantajul belgienilor după doar 13 minute, Pavlidis reușind o dublă.

Fără niciun alt gol marcat, nici după 90 de minute și nici după cele două reprize de prelungiri, meciul a fost decis la lovituri de penalitate, unde olandezii au marcat de 4 ori, în timp ce Anderlecht a ratat de două ori.

AZ Alkmaar va juca în semifinală cu învingătoarea dublei manșe dintre Gent și WestHam United, confruntare care a înregistrat scorul de 1-1 în primul tur.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri