Tot mai multe persoană trăiesc cu temerea că în orice moment pot rămână fără baterie la telefon sau, mai rău, pot uita dispozitivul mobil, neavând acces la intenet pentru întreaga zi.
Au trecut vremurile în care foloseasm telefoanele mobile doar pentru situaţii de urgenţă sau intram pe internet doar ocazional, ca să nu mai spunem cât de departe este acum jocul Snake pe care îl jucam pe dispozitivele Nokia.
În ziua de astăzi, telefoanele reprezintă mai mult decât asta, sunt fereastra către restul lumii, iar pentru mulţi dintre noi, sunt principalele moduri de interacţiune cu cei din jur.
Aşadar, când te trezeşti la amiază că dispozitivul mobil aproape că nu mai are baterie, iar notificările şi mesajele curg unele după altele, este normal să te simţi agitat, gândindu-te că nu ai la dispozitie un încărcător care să îţi salveze ziua.
Nu îţi rămâne decât să aplici diferite metode prin care să conservi bateria, închizi aplicaţiile, ţii în permanenţă la tine baterii externe sau orice alte accesorii care să ne ajute să ne bucurăm cât mai mult de durata de viaţă a telefonului personal.
Potrivit celor notate de Percarlo Valdesolo, profesor la Colegiul Claremont McKenna, în Scientific American, acum există o denumire pentru această stare. Este vorba despre NOMOFOBIE, termenul ştiinţific pentru „no-mobile-phone-phobia”.
Află pe ce premise se bazează NOMOFOBIA şi la ce nivel al tulburării te afli!