Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Focar de Covid-19 la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

Focar de Covid-19 la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

de Redacția Jurnalul    |   

Un focar de Covid-19 a fost identificat la nivelul secției Cardiologie al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Conducerea unității spitalicești a suspendat, printre altele, vizitele, spitalizările de o zi și a pacienților cronici.

„În atenția pacienților. Din cauza unui focar Covid-19, identificat la nivelul secției Cardiologie al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, începând de ieri, 01.10.2024, s-au luat o serie de măsuri de prevenție”, anunță Consiliul Județeann harghita.

Astfel, se suspendă pentru o săptămână vizitele la nivelul secției, spitalizările de zi și se amână pentru o săptămână internările pacienților cronici.

„Cazurile acute și urgențele vor fi preluate în continuare. Toți pacienții care se internează pe secție se vor testa prin test rapid Covid19. În cadrul personalulul medical se ține triaj epidemiologic la intrarea în tură. Situația epidemiologică se va reevalua după o săptămână. Pacienții programați pentru internare au fost înștiințați și vom înștiința opinia publică în continuare de măsurile luate”, potrivit sursei citate.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri