Jurnalul.ro Sport Fotbal international Franța și Belgia deschid ziua a treia a optimilor de finală la Euro, urmate de Portugalia-Slovenia

Franța și Belgia deschid ziua a treia a optimilor de finală la Euro, urmate de Portugalia-Slovenia

de Redacția Jurnalul    |   

Ziua a treia a optimilor de finală continuă cu două dueluri tari. Primul e cel de la la Düsseldorf, între vecinele Franța și Belgia, care și-au închis punctele de trecere a frontierei comune, iar al doilea e cel dintre Portugalia și Slovenia, la Frankfurt, cu Ronaldo pregătit de noi recorduri.

Belgia își propune să învingă Franța într-un meci oficial pentru prima dată în aproape 43 de ani, în timp ce Portugalia speră să evite un derapaj în fața Sloveniei, în continuarea optimilor de finală la Euro 2024.

19:00: Franța - Belgia (Düsseldorf)

„Am făcut ceea ce trebuia să facem", a fost verdictul antrenorului Franței, Didier Deschamps, după ce Les Bleus s-au calificat ca vicecampioană ai Grupei D, în ciuda faptului că nu au reușit să dea tot ce au avut mai bun în victoria la limită cu Austria și în remizele consecutive cu Olanda și Polonia.

Faza eliminatorie este însă cea în care echipa lui Deschamps tinde să prindă viață, Franța ajungând în finală în trei din ultimele patru turnee internaționale majore. Cu toate acestea, Franța a pierdut în fața Elveției în optimile de finală ale EURO 2020 și cu siguranță nu se va lăsa anesteziată de automulțumire la Düsseldorf, în încercarea de a evita o soartă similară.

De la un meci de calificare pentru Cupa Mondială FIFA din septembrie 1981, Belgia nu a mai învins Franța într-un meci oficial, iar echipa lui Domenico Tedesco are sarcina dificilă de a schimba acest record.

Mijlocașul Kevin De Bruyne, care a impresionat până acum în Germania, a trimis un strigăt de mobilizare colegilor săi: „Probabil că vom fi outsideri în fața Franței, dar dacă vrei să câștigi EURO trebuie să învingi pe toată lumea".

Franța a câștigat cu 3-2 în ultima întâlnire dintre aceste națiuni în 2021, cu Theo Hernández marcând un gol târziu în semifinalele UEFA Nations League.

22:00: Portugalia - Slovenia (Frankfurt)

Portugalia va încerca să își revină după înfrângerea surprinzătoare în fața Georgiei în ultimul meci din Grupa F. Cu toate acestea, după ce a câștigat deja secțiunea, antrenorul Roberto Martínez a avut privilegiul de a putea odihni unii jucători cheie, care vor fi proaspeți împotriva Sloveniei.

„Pierderea [în fața Georgiei] ne va pregăti echipa mai bine din punct de vedere mental", a declarat Martínez. Va fi interesant de văzut cum va reacționa Seleção.

Slovenia se califică pentru prima dată într-o fază eliminatorie a EURO după trei remize în Grupa C, mijlocașul Adam Gnezda Čerin descriind sentimentul ca fiind „de neuitat" după ce el și coechipierii săi „au făcut istorie".

„Reprezentanca” nu se află însă în optimi doar pentru a face figurație. Ei au pierdut doar două din ultimele 17 meciuri (W8 D7) și au primit doar două goluri în faza grupelor, ceea ce înseamnă că apărătorii lor ar trebui să se simtă încrezători în fața lui Cristiano Ronaldo, Rafael Leão și Bruno Fernandes, printre alții.

Golurile marcate de Čerin și Timi Elšnik au adus Sloveniei o victorie cu 2-0 în primul meci amical dintre cele două echipe la începutul acestui an.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: franta belgia optimi finala euro
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri