Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Fructele de toamnă care conțin cei mai mulți nutrienți. Beneficii pentru sănătate

Fructele de toamnă care conțin cei mai mulți nutrienți. Beneficii pentru sănătate

de Redacția Jurnalul    |   

Fructele de toamnă sunt gustoase dar conțin și nutrienți necesari organismului. Pot fi consumate crude ori în diferite rețete culinare.

Cele mai nutritive fructe de toamnă. De ce să le incluzi în alimentație

În general, fructele oferă organismului o mare parte dintre nutrienții necesari organismului, precum fibre, antioxidanți și electroliți. Mai mult, pot susține buna cuncționare a creierului, protejează sănătatea inimii și a oaselor, ajută la funcționarea rinichilor și ficatului și reduc riscul de dezvoltare a cancerului, potrivit Healthier Steps, citat de dcmedical.ro. 

Iată care sunt cele mai nutritive fructe din acest sezon:

Mere

Sunt o sursă importantă de fibre, vitamine și antioxidanți și contribuie astfel la sănătatea cardiovasculară, scad nivelul de colesterol din sânge, întăresc sistemul imunitar și previn constipația.

Struguri

Au concentrații mari de vitaminele A, C și K, fibre și antioxidanți. Îmbunătățesc sănătatea creierului, inimii și digestiei. Conțin antocianine, care ne ajută să avem o viață mai lungă.

Pere

Au conținut nutritiv asemănător cu al merelor și puține calorii. Scad riscul de a dezvolta boli de inimă, AVC, obezitate, diabet de tip 2, sunt antiinflamatoare și atenuează simptomele artritei. 

Gutui

Se înrudesc cu merele și perele. Reprezintă o sursă importantă d: fibre vitaminele C și K, cupru și quercetină, un tip de polifenol. Quercetina poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv: reducerea inflamației, diminuarea riscului de a dezvolta boli de inimă și prevenirea cancerului.

Rodii

Semințele de rodie sunt foarte hrănitoare. Conțin vitaminele C, K și B9 (acid folic), potasiu și antioxidanți, inclusiv flavonoide.

Merișoare

Reprezintă o sursă importantă de vitamine C, E, fibre și antioxidanți care ajută la întărirea imunității, întârzie îmbătrânirea și asigură o digestie bună. 

Smochine

au un conținut bogat în fibre, vitaminele A și C. Au concentrații ridicate de zaharuri dar și de minerale. Asigură necesarul zilnic de potasiu, calciu, mangan, fier, magneziu și zinc.

Subiecte în articol: fructe toamna nutrieni sanatate
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri