Jurnalul.ro Sport eXtrasport Gianluca Vialli a murit la 58 de ani. Legenda fotbalului a fost răpus de cancer

Gianluca Vialli a murit la 58 de ani. Legenda fotbalului a fost răpus de cancer

de Razvan Voiculescu    |   

Legenda fotbalului italian Gianluca Vialli a murit la 58 de ani, la cinci ani după ce a fost diagnosticat pentru prima dată cu cancer pancreatic.

Cu o tristețe incomensurabilă anunțăm trecerea în neființă a lui Gianluca Vialli. Înconjurat de familia lui, acesta s-a stins din viață aseară, după cinci ani de boală, înfruntată cu mult curaj și demnitate.

Mulțumim celor mulți care l-au susținut de-a lungul anilor cu afecțiune. Amintirea și exemplul lui vor trăi veșnic în inimile noastre”, este anunțul oficial al familiei lui Vialli, conform Gazzetta dello Sport.

Vialli a jucat de 59 de ori pentru Italia și a câștigat Liga Campionilor cu Juventus înainte de a se alătura lui Chelsea în 1996 și de a deveni jucător-manager în 1998. 

Vialli a fost primul italian care a condus o echipă din Premier League, luând locul demisului Ruud Gullit la sfârșitul sezonului și a condus Chelsea la victorie în Cupa Ligii, Cupa Cupelor UEFA și Supercupa UEFA.

Gianluca Vialli era căsătorit cu Catheryn, o englezoaică alături de care are două fiice, Olivia și Sofia, care i-au fost alături în acești ani grei. Italianul a fost obligat să apeleze la chimioterapie și radioterapie pentru a-și tempera boala.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri