Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Gustările sănătoase de la miezul nopții

Gustările sănătoase de la miezul nopții

de Anastasia Paul    |   

Experții spun că cel mai bine este să nu mănânci chiar înainte de culcare - dar dacă dorești o gustare la miezul nopții, alege cu înțelepciune ce consumi.

Dieteticianul nutriționist Felicia Stoler recomandă să cauți produse care includ cei trei macronutrienți primari - grăsimi, carbohidrați și proteine.

„Iaurtul, laptele (natural sau aromat), brânza de vaci și unturile de nuci sunt exemple de alimente ideale pentru noaptea târziu, deoarece au toți cei trei macronutrienți, sunt ușor digerabile (însemnând că petrec cel mai puțin timp în stomac și pot fi absorbite cu ușurință) în fluxul sanguin pentru a menține nivelurile de glucoză din sânge peste noapte”.

Ea admite că mâncatul târziu este „în mod inerent problematic”, dar anumite alimente nu sunt atât de rele, mai ales în porții mici. Ea sfătuiește să eviți orice conținut bogat în grăsimi, zahăr, condimente, condimente și acid.

„Mâncărurile de noaptea târziu nu ar trebui să petreacă prea mult timp în stomac pentru că pot cauza reflux”.

Între timp, dieteticianul Bianca Tamburello sugerează consumul de alimente care includ o substanță cunoscută pentru susținerea sănătății inimii, mușchilor și oaselor.

„Magneziul, găsit în nuci, semințe, spanac și sucul de cireșe, poate îmbunătăți calitatea somnului, astfel încât să te simți mai odihnit și să te ajute să adormi mai repede”.

De asemenea, susține alimentele care conțin substanțe chimice precum triptofanul și melatonina, care pot îmbunătăți somnul.

„Triptofanul, care este adesea asociat cu curcanul, dar care se găsește și în lactate, pui și pește, poate ajuta la creșterea nivelului de serotonine pentru a avea un impact pozitiv asupra somnului”, explică Tamburello.

În ceea ce privește sursele de melatonină, ia în considerare consumul de suc de cireșe sau consumul de ovăz și struguri.

Migdalele și nucile - două alimente pline de fibre - împreună cu fructele și legumele pot fi și gustări de calitate pentru noaptea târziu.

Alimentele bogate în antioxidanți și acizi grași omega-3 - nuci, semințele, fructele și legumele - împreună cu antreuri bogate în vitamina D, cum ar fi somonul, tonul și ouăle sunt recomandate.

Somonul este o alegere de calitate ca o masă înainte de culcare.

Ideea de a nu mânca după un anumit timp are de-a face cu poziția capului, a gâtului și a stomacului, în special pentru persoanele cu reflux, notează nypost.com.

 

Subiecte în articol: mancare gustari
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri