Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Hala Obor a fost închisă de ANPC

Hala Obor a fost închisă de ANPC

În urma controalelor efectuate duminică, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a emis decizia de suspendare a activităţii în Hala Veche Obor şi discută cu operatorii economici pentru a îmbunătăţi situaţia.

"În data de 24.09.2019 s-a emis decizia suspendării activităţii în Hala Veche Obor. Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, împreună cu directorul general ANPC Paul Anghel au avut o întâlnire cu administratorii stabilimentului şi s-a convenit ca astăzi, 25.09.2019, la orele 15, să aibă loc o discuţie cu reprezentanţii operatorilor economici din Hala Veche Obor pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru buna desfăşurare a actului de comerţ, cu respectarea consumatorului bucureştean", spun reprezentanţii ANPC.

Inspectorii ANPC au efectuat 41 de acţiuni în Hala Veche Obor duminică. Acestea au vizat respectarea prevederilor legale atât la comercializarea produselor alimentare, cât şi a celor nealimentare (articolelor textile, produse cosmetice, produse de uz casnic). Au fost aplicate 62 de amenzi contravenţionale în cuantum de 713.500 lei şi şapte avertismente.
A fost retrasă definitiv de la comercializare cantitatea de 6.843,95 kg produse alimentare, în valoare de 61.645 lei şi s-au oprit temporar de la vânzare 11.261 produse nealimentare în valoare de 22.776 lei.
A fost propusă măsura complementară de închidere pe o perioadă de până la şase luni a Halei Obor, care aparţine S.C. CI-CO SA.

Au fost controlaţi 32 operatori economici care vindeau produse alimentare. Au fost identitificate diferite specii de peşte proaspăt depozitat în condiţii necorespunzătoare, preparate de carne şi carne pasăre neetichetate în totalitate şi fără documente de provenienţă, carne de porc depozitată la temperatura mediului ambiant, mezeluri şi lactate fără elemente de identificare şi caracterizare, fără termene de valabilitate, napolitane, biscuiţi şi fructe confiate, vrac fără elemente de identificare, fără termene de valabilitate, depozitate necorespunzătoare direct pe paviment.

În ceea ce priveşte produsele nealimentare, la cei 9 operatori economici controlaţi au fost identificate la comercializare un număr de 11.261 produse nealimentare (produse textile, produse cosmetice, paltoane, bluze, fuste, damigene, capace, borcane, tacâmuri), în valoare de 22.776 lei. Au fost constatate mai multe deficienţe: lipsa traducerii în limba română a elementelor de caracterizare, neafişarea certificatului de înregistrare, lipsa termenului de valabilitate la produsele cosmetice, a compoziţiei fibroase, a instrucţiunilor de utilizare, a denumirii producătorului, eventuale contraindicaţii şi avertismentele de siguranţă pentru produselor cosmetice.

AGERPRES

Subiecte în articol: hala obor
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri