„Bufeurile și transpirațiile nocturne pot apărea pe tot parcursul anului, însă pot fi deosebit de supărătoare în timpul lunilor de iernă. Pe măsură ce încălzirea centrală crește, simptomele menopauzei pot începe să fie insuportabile", explică Dr. Katie Barber, medic de familie și specialist în menopauză, citată de The Independent.
Principalele simptome exacerbate de vremea rece includ bufeuri - trecerea frecventă între mediile reci de afară și spațiile încălzite din interior poate declanșa valuri bruște de căldură -, dureri articulare, probleme ale pielii din cauza scăderii nivelului de estrogen în timpul menopauzei care duce la scăderea hidratării pielii, tulburări de somn, deoarece expunerea redusă la lumina naturală afectează producția de melatonină.
Pentru a gestiona aceste simptome, experții recomandă hidratarea adecvată și dușuri răcoroase înainte de culcare pentru a combate bufeurile, menținerea articulațiilor calde și suplimente precum acizii grași omega-3 pentru dureri articulare, folosirea de creme hidratante cu acid hialuronic sau ceramide pentru îngrijirea pielii, evitarea supraîncălzirii dormitorului și practicarea unor exerciții fizice precum pilates, yoga sau înot.
„Nu vă supraîncălziți la culcare, asigurați-vă că purtați haine de noapte din bumbac sau ușoare. De asemenea, este esențial să opriți încălzirea noaptea, altfel s-ar putea să vă confruntați cu transpirații nocturne", spune Dr. Samantha Wild.
(sursa: Mediafax)