Jurnalul.ro Sport eXtrasport Imagini istorice din Argentina! Messi a dus trofeul acasă

Imagini istorice din Argentina! Messi a dus trofeul acasă

de Andreea Tiron    |   

Milioane de argentinieni au ieșit pe străzi pentru a-i sărbători pe campioni.

Fanii sărbătoresc în centrul orașului Buenos Aires, în timp ce așteaptă sosirea echipei naționale de fotbal a Argentinei după câștigarea Cupei Mondiale FIFA Qatar 2022. Iată imaginile!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Milioane de argentinieni extaziați au inundat marți străzile din Buenos Aires pentru a aplauda echipa de fotbal a țării, câștigătoare a Cupei Mondiale de fotbal, condusă de starul Lionel Messi, mulțimea fiind atât de mare încât a dus la blocarea paradei autobuzelor decapotabile.

Jucătorii nu au putut ajunge la monumentul central Obelisco, așa cum era planificat, din cauza problemelor de securitate, din cauza mulțimii, estimată de presa locală la patru milioane de persoane, după cum relatează Reuters. Ei au fost transferați din autobuzul cu care au defilat în elicoptere.

"Campionii mondiali survolează întregul traseu cu elicopterele, deoarece a devenit imposibil să continue prin oraș din cauza exploziei de bucurie populară", a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a președinției, Gabriela Cerruti.

"Să continuăm să sărbătorim în pace și să le arătăm dragostea și admirația noastră!".

Imaginile televiziunilor au arătat oameni în tot orașul, mulțimi uriașe care așteptau în jurul Obeliscului central, în timp ce mulți alții au ocupat autostrăzile pentru a încerca să îi vadă pe campionii lor care se întorceau, în mod sigur una dintre cele mai mari participări din istorie.

"Este o nebunie, este incredibil, este cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla în viață", a declarat Matias Gomez, în vârstă de 25 de ani, un muncitor în metalurgie, citat de Reuters.

"Este o bucurie enormă să vezi toți acești oameni fericiți, toți împreună, unul cu altul, ținându-se de mână, dându-și îmbrățișări, sărutări. Astăzi suntem cu toții un singur suflet mare".

Echipa a sosit marți la primele ore ale dimineții pe aeroportul din Ezeiza, unde, în ciuda faptului că era în jur de ora 3 dimineața, ora locală, mii de oameni așteptau cu bannere, steaguri și rachete de semnalizare și strigau de bucurie, după 36 de ani de la ultima victorie a țării la Cupa Mondială.

În jurul prânzului, milioane de oameni se adunaseră deja în centrul orașului Buenos Aires, iar principalele drumuri au fost închise pentru paradă. Oamenii au afișat bannere cu Messi și cu regretatul star Diego Maradona, au cântat la instrumente sau s-au urcat pe stâlpii de iluminat sau pe stațiile de autobuz.

Capitala argentiniană este într-o continuă petrecere de la victoria dramatică împotriva Franței în finala de duminică din Qatar, care a ajutat la mascarea problemelor economice din națiunea sud-americană care se luptă cu una dintre cele mai mari rate de inflație din lume.

Victoria, obținută la penalty-uri după un joc furtunos, a făcut ca țara să devină campioană mondială pentru prima dată de când Diego Maradona a ridicat trofeul în 1986 și pentru a treia oară în total.

Guvernul a decretat ziua de marți sărbătoare națională pentru a permite fanilor să sărbătorească victoria.

În timp ce autobuzul decapotabil șerpuia prin oraș, jucătorii au dansat și au aplaudat alături de fanii care au înconjurat autobuzul. Poliția a fost nevoită să rețină oamenii pentru a permite vehiculului să avanseze înspre centrul orașului.

Dar, în cele din urmă, nu au putut merge mai departe.

"Nu ne lasă să ajungem să-i salutăm pe toți oamenii care au fost la Obelisco. Agenții de securitate care ne-au escortat nu ne permit să mergem înainte", a scris pe Twitter Chiqui Tapia, președintele Asociației Argentiniene de Fotbal (AFA).

"Mii de scuze în numele tuturor jucătorilor campioni".

"Sunt oameni culcați pe jos care au venit direct de la ultima petrecere pentru a se ridica și a continua să petreacă", a declarat Elio Maisares, în vârstă de 25 de ani, în timp ce sărbătorea în orașul în care toată lumea și totul era acoperit de alb-albastrul "Albicelesti".

"Uitați-vă la toate astea, uitați-vă la tot ce este vopsit în albastru deschis și alb. De-a lungul drumurilor, autostrăzilor, toți oamenii susțin Argentina", a spus el.

"Este cu adevărat impresionant, este unic, ce motiv bun de a plânge. Am plâns azi dimineață, ieri, alaltăieri, nu mai pot să plâng, este incredibil!".

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri