Jurnalul.ro Ştiri Social În plină relaxare, tot mai mulți români intră în carantină

În plină relaxare, tot mai mulți români intră în carantină

de Dan Straut    |   

Statisticile oficiale comunicate în ultimele zile arată o creștere a numărului de persoane aflate în carantină după data de 1 iunie - când au fost adoptate noile măsuri de relaxare. Astfel, dacă până la 1 iunie numărul „carantinaților” a scăzut constant, mai ales după trecerea de la starea de urgență la cea de alertă (15 mai), în ultima săptămână acest grup și-a îngroșat din nou rândurile.

Concret, la 15 mai fuseseră 14.441 de persoane aflate în carantină, apoi - la 21 mai - numărul lor a scăzut sub 10.000, iar pe 31 mai ajunsese la 2.330. Atunci a fost consemnat și minimumul perioadei, pentru că în iunie a revenit pe creștere, de la 2.424 pe data de 1 la 2.468 în ziua de ieri (7 iunie).

Maximele celor aproape două luni de carantinare au fost atinse în jurul datei de 8 aprilie, când erau înregistrate peste 25.000 de persoane în această situație. Cheltuiala totală pentru sprijinul persoanelor aflate în carantină (300 de lei/zi/persoană) s-a ridicat, în perioada 12 aprilie - 8 iunie, la 291,5 milioane de lei, mai arată statisticile Comitetului de Comunicare Strategică.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri