Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu devastator în trei cluburi de noapte din Murcia

Incendiu devastator în trei cluburi de noapte din Murcia

de Redacția Jurnalul    |   

Salvatorii continuă căutarea cadavrelor în cluburile de noapte din Spania, după un incendiu mortal. Până la 18 persoane au fost date dispărute în urma incendiului din Murcia, iar 13 cadavre au fost găsite până acum în clubul La Fonda.

Bilanțul morților în urma incendiului care a distrus trei cluburi de noapte alăturate din Spania este așteptat să crească, în timp ce salvatorii caută alte cinci persoane date dispărute în urma incendiului care a ucis cel puțin 13 persoane, conform The Guardian.

Incendiul din sud-estul orașului Murcia a izbucnit duminică dimineața, în jurul orei 6.00, în clubul La Fonda, și s-a extins la cluburile vecine Teatre și Golden, au declarat oficialii.

Rapoartele privind numărul de persoane dispărute au variat. Ziarul local La Verdad de Mercia l-a citat pe primarul orașului, José Ballesta, spunând că 18 persoane au fost date dispărute. Acest număr ar putea include unele dintre cele găsite deja.

Cauza incendiului este în curs de investigare.

Doar trei cadavre fuseseră identificate până duminică târziu, cu ajutorul amprentelor digitale. Oficialii au declarat că identificarea celorlalte cadavre ar putea dura zile întregi, deoarece probele de ADN ar trebui trimise la Madrid pentru procesare.

Printre cei dispăruți se numără și un cuplu, Jorge și Rosa Bajiota, care călătorise în Murcia din orașul vecin Caravaca împreună cu doi prieteni, potrivit El Mundo. Cuplul avea trei copii.

Ballesta a declarat că daunele la clădiri face ca accesul să fie foarte dificil.

"Ceea ce facem acum este să încercăm să extragem cadavrele, să securizăm zona, să avem grijă de familii, să le identificăm, ceea ce nu este deloc ușor", a spus Ballesta.

Oficialii au declarat că patru persoane, două femei în vârstă de 22 și 25 de ani și doi bărbați în vârstă de 40 de ani, au fost tratate pentru intoxicație cu fum.

"Potrivit primelor informații, incendiul a izbucnit la primul etaj al clubului de noapte", a declarat Diego Seral, purtătorul de cuvânt al poliției naționale, pentru Radio Onda Regional de Murcia.

Unsprezece dintre cele 13 cadavre recuperate până în prezent au fost găsite la primul etaj al la Fonda, în timp ce două au fost găsite printre dărâmături la parter. Poliția a declarat că temperatura din clubul de noapte ar fi putut atinge între 1.000 și 1.500 C, potrivit La Verdad de Mercia.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: incendiu Spania
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri