Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiul „cât orașul Los Angeles”, pornit de la o mașină în flăcări

Incendiul „cât orașul Los Angeles”, pornit de la o mașină în flăcări

de Redacția Jurnalul    |   

Un bărbat este acuzat că a declanșat uriașul incendiu din California care a pârjolit până acum 150.000 de hectare. Ronnie Stout, în vârstă de 42 de ani, și-ar fi împins într-o râpă mașina care ardea.

Conform presei locale, acuzatul, care are un cazier încărcat, nu a făcut nicio declarație în fața instanței. Judecătorul ținutului Butte, Kristen Lucena, a dispus luni după-amiază reținerea sa fără drept de cauțiune. 

Se pare că mașina suspectului s-a defectat și a luat foc, miercurea trecută, acesta fiind văzut împingând-o într-o râpă. El transporta doi câini Rottweiler împreună cu puii lor, care au fost abandonați și salvați de pompieri, la mare distanță, abia după trei zile. Câinii au fost duși la adăpostul unei organizații de protecție care spune că a primit peste 60 de animale mari, inclusiv vaci și cai, precum și 80 de animale mici, majoritatea animale de companie, de când a început incendiul.

Acesta este al 6-lea incendiu ca mărime înregistrat în California și a fost limitat de pompieri doar în proporție de 12%. Se manifestă în patru ținuturi, la 100 de mile nord de Sacramento, pe o suprafață mai mare decât a orașului Los Angeles. 

De la declanșarea sa, în urmă cu o săptămână, incendiul a distrus 109 clădiri și a dus la evacuarea a peste 8.000 de persoane. Din fericire, nu s-au înregistrat morți sau răniți. 

Temperaturile înalte și vântul puternic au contribuit la răspândirea rapidă a flăcărilor.

Acesta este unul dintre cele peste 100 de incendii de pe Coasta de Vest care au distrus clădiri și au provocat evacuări pe scară largă.

În Canada, există peste 800 de incendii active, inclusiv un incendiu masiv în Alberta. Aici, flăcările au distrus o treime dintre clădirile orașului Jasper și continuă să ardă în pitorescul Parc Național Jasper.

Aproape 5.000 de pompieri cu 400 de vehicule și 33 de elicoptere se luptă cu incendiul pornit acum o săptămână în California

Subiecte în articol: incendiu mașină flacari
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri