Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. S-a început reconstrucția spitalului de copii de la Kiev

Război în Ucraina. S-a început reconstrucția spitalului de copii de la Kiev

de Redacția Jurnalul    |   

Ucrainenii au început să reconstruiască spitalul de copii din Kiev, la doar o zi după atacul aerian al forțelor ruse. În prima fază vor fi reabilitate secțiile mai puțin afectate de explozie. Ulterior se va interveni și la aripile spitalului parțial distruse în urma atacului.

În timp ce salvatorii continuă să caute prin moloz, alte echipe reconstruiesc spitalul din Kiev. La început, sunt înlocuite ferestrele și circuitele medicale distruse în timpul atacului de luni, potrivit Sky News.

Spitalul de Copii Okhmatdyt are 720 de paturi și este cea mai mare unitate pediatrică din Ucraina. Spitalul tratează peste 20.000 de persoane anual și efectuează 10.000 de operații pe an.

O aripă cu două etaje a spitalului în care primesc tratament copiii bolnavi de cancer a fost distrusă în atac. Aceasta va fi reconstruită în viitor.

Mai multe persoane au fost rănite și doi angajați ai spitalului au murit. Atacul a fost condamnat de ucraineni și de comunitatea internațională. Subiectul va fi analizat în cadrul unei reuniuni de urgență a ONU. Rușii resping acuzațiile și dau vina pe ucraineni.

Subiecte în articol: razboi ucraina Rusia spital copii kiev
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri