Jurnalul.ro Ştiri Justitie Închisoare pe viaţă, pentru un tânăr care şi-a ucis iubita. Judecătorii, şocaţi de sadismul criminalului

Închisoare pe viaţă, pentru un tânăr care şi-a ucis iubita. Judecătorii, şocaţi de sadismul criminalului

de Redacția Jurnalul    |   

Un tânăr din Bucureşti îşi va petrece tot restul zilelor după gratii, după ce şi-a ucis fosta iubita din gelozie. În plus, va trebui să îi plătească mamei victimei daune morale de o jumătate de milion de euro.

Tânăra ucisă era o asistentă medicală în vârstă de 29 de ani şi se despărţise de iubitul ei tocmai din cauză că era violent.

Crima i-a şocat chiar şi pe judecători, care spun că individul a dat dovadă de sadism extrem.

Iniţial, acest individ a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, însă ulterior magistrații de la Curtea de Apel București l-au condamnat la închisoare pe viață în apel.

EI motivează această decizie prin faptul că și-a ucis fosta iubită prin cruzime, manifestând „ură față de feminitatea acesteia”.

Tânăra în vârstă de 29 de ani era asistentă medicală în Bucureşti și a decis să se despartă de iubitul său, pe motiv că el era foarte violent.

Bărbatul nu a putut accepta această decizie, motiv pentru care i-a cerut să se întâlnească pentru o ultimă dată, iar la acel moment a decis să o ucidă.

Motivarea judecătorilor

„Prin actele întrebuințate, inculpatul dovedind ferocitate și sadism, de natură a produce un sentiment de oroare.

(...) Prezintă relevanţă deosebită pentru ferocitatea actelor de ucidere faptul că – în concret – inculpatul a desfigurat victima (...) ca o expresie a urii faţă de feminitatea acesteia pe fondul percepţiei sale cu privire la o pretinsă infidelitate, suferinţele victimei fiind în acest context inimaginabile, depășind cu mult nivelul de suferinţă – intensitate şi durată – inerent unei acţiuni de ucidere.

Inculpatul este o persoană predispusă la violenţă, iar din datele cauzei rezultă că acesta a demonstrat limita extremă până la care se poate manifesta violenţa sa, astfel încât este necesară excluderea pentru viitor a oricărui risc de vătămare/ucidere a unei alte persoane, singura sancţiune adecvată fiind detenţiunea pe viaţă”, se arată în motivarea judecătorilor.

Sursa: Antena3/CNN

 

Subiecte în articol: inchisoare sadism judecători ucis iubita
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri