Jurnalul.ro Ştiri Locale Incident şocant în Vrancea: Adolescent de 16 ani, cercetat de poliţişti pentru că şi-ar fi lovit mama şi i-ar fi furat telefonul mobil

Incident şocant în Vrancea: Adolescent de 16 ani, cercetat de poliţişti pentru că şi-ar fi lovit mama şi i-ar fi furat telefonul mobil

Un adolescent de 16 ani, din Jariştea, este cercetat de poliţişti după ce, în cursul zilei de luni, pe fondul unui conflict spontan, şi-ar fi lovit mama şi i-ar fi furat un telefon mobil, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"Luni, în jur de ora 11,00, am fost sesizaţi de o femeie de circa 42 de ani, din Jariştea, cu privire la faptul că, pe fondul unui conflict spontan cu fiul său, în vârstă de 16 ani, acesta ar fi agresat-o fizic. Poliţiştii au stabilit faptul că, în cursul aceleiaşi zile, minorul i-ar fi sustras femeii şi un telefon mobil", a declarat, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

La solicitarea poliţiştilor, adolescentul a fost preluat de specialiştii din cadrul Serviciului de Intervenţie în Regim de Urgenţă (SIRU) al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea.

Potrivit Protecţiei Copilului, tânărul a beneficiat în trecut de măsuri de protecţie succesive, fiind cunoscut cu tulburări de comportament.

"Minorul a beneficiat de măsuri de protecţie specială succesive. Motivul instituirii acestora l-a reprezentat neglijenţa şi starea conflictuală existentă în familie. Perioada în care a beneficiat de măsuri de protecţie specială este între decembrie 2016 şi iulie 2018. Pe tot parcursul exercitării măsurilor, el a beneficiat atât de consiliere psihologică, cât şi de psihoterapie din partea specialiştilor. Minorul era cunoscut cu tulburări de comportament, acesta fiind şi motivul pentru care a fost inclus în programul de consiliere psihologică şi psihoterapie. În 21 iulie 2018, instanţa a dispus reintegrarea în familia naturală, având în vedere solicitarea tatălui în acest sens. Ulterior reintegrării în familia naturală, monitorizările primăriei nu au evidenţiat niciun fel de stări conflictuale existente", a declarat, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele adolescentului, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie şi furt. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri