Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Investiții de 4,2 milioane de euro în campusul universitar al UMFCD

Investiții de 4,2 milioane de euro în campusul universitar al UMFCD

de Redacția Jurnalul    |   

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București , prin Compania Națională de Investiții, va demara un nou proiect de investiții în valoare de aproximativ 4,2 milioane de euro (20.870.882,55 lei) care are ca obiectiv principal lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare și dotare ce vor fi executate pentru unul dintre căminele sale studențești , situat în Splaiul Independenței Nr 46, Sector 5, București (Pod Izvor).

„Chiar dacă marele nostru obiectiv rămâne construcția unui campus universitar integrat, prin care să comasăm și să armonizăm într-un tot unitar întreaga activitate a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București , prin posibilitățile actuale și cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții reușim să demarăm un nou proiect de anvergură prin care vom reabilita și moderniza la standarde europene unul dintre căminele noastre studențești, pentru a oferi viitorilor locatari condiții optime de cazare și confort în care studiul individual sau timpii de odihnă de care au nevoie studenții noștri să nu aibă de suferit” a declarat Rectorul UMF ”Carol Davila” din București, Prof.Univ. Dr. Viorel Jinga.

La rândul său, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea a subliniat: ”Ministerul Dezvoltării, prin  Compania Națională de Investiții, își propune realizarea a 30 de cămine studențești, în 15 orașe, care vor asigura peste 10.000 de locuri noi de cazare în marile centre universitare. În acest moment, avem deja patru asemenea obiective finalizate și predate către beneficiari, la Alba Iulia, Arad, Bacău și Ploiești. De asemenea, alte 12 cămine studențești sunt în diverse stadii de implementare și 14 obiective sunt în curs de promovare”.

Având o capacitate totală de cazare de 82 de camere, căminul studențesc al UMFCD va redeveni funcțional și la standarde europene, peste 20 de luni, potrivit termenului de execuție a lucrărilor stabilit prin contract, fiecare cameră urmând să beneficieze de grup sanitar propriu, mobilier nou, televizor, aer condiționat și televizor, reamenajându-se totodată sălile de conferințe și sala veche de spectacole existente încă de la inaugurarea clădirii din anul 1933.

Evenimentul de deschidere a șantierului destinat reabilitării și modernizării căminului studențesc situat în Splaiul Independenței Nr. 46, Sector 5, București (Pod Izvor) va avea loc mâine, 6 august, ora 10:30 și se va bucura de prezența Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea și a Rectorului UMF ”Carol Davila” din București.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri