Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: România, primul stat al I3M care găzduiește pentru a doua oară Summitul Inițiativei celor Trei Mări

Iohannis: România, primul stat al I3M care găzduiește pentru a doua oară Summitul Inițiativei celor Trei Mări

de Redacția Jurnalul    |   

România este primul stat al I3M care găzduiește pentru a doua oară Summitul și Forumul de Afaceri ale Inițiativei, afirmă președintele Klaus Iohannis.

„Găzduiesc, astăzi (miercuri - n.r.), la Palatul Cotroceni, cea de-a VIII-a ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mări (I3M). România este primul stat al I3M care găzduiește pentru a doua oară Summitul și Forumul de Afaceri ale Inițiativei. Summitul este un eveniment important pentru România, reunind șefi de stat și de guvern din toate cele 12 state participante (țări membre) ale Inițiativei, cât și reprezentanți din Statele Unite ale Americii, Comisia Europeană și Germania – partenerii strategici ai I3M”, transmite Klaus Iohannis.

El precizează că vor fi prezenți și invitați speciali din alte state, inclusiv Ucraina și Republica Moldova, la nivel de șef de stat, precum și reprezentați ai conducerii BERD, BEI, OCDE, FMI, BM.

„Acest nivel de participare confirmă importanța majoră a Summitului și prefigurează rezultate substanțiale. În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, este esențial să rămânem uniți și să alocăm în continuare resurse pentru proiectele strategice vitale regiunii noastre, care țin de infrastructura transfrontalieră esențială de transport, energie și digitalizare”, încheie șeful statului.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri