Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia vrea să contribuie la reconstruirea teatrului din Mariupol

Italia vrea să contribuie la reconstruirea teatrului din Mariupol

Italia și-a oferit ajutorul pentru reconstruirea teatrului din Mariupol, a anunțat ministrul Culturii din Ucraina, potrivit CNN.

Dario Franceschini, ministrul italian al Culturii, a scris pe Twitter că demnitarii italieni au aprobat propunerea privind acordarea de resurse pentru reconstruirea teatrului. Mesajul a fost scris în urma unei întâlniri prin sistemul video cu ministrul Culturii din Ucraina, Oleksandr Tkachenko.

„Teatrele din toată lumea aparțin umanității”, a spus Franceschini

Informația a fost confirmată și de ministrul ucrainean al Culturii.

„Ministrul Franceschini ne-a asigurat că Italia este solidară în totalitate cu Ucraina... Împreună, ministerele din Ucraina și Italia vor reconstrui Teatrul Dramatic din Mariupol imediat după victoria ucrainenilor asupra ocupanților ruși”, a transmis Oleksandr Tkachenko.

Mulțumiri a transmis și președintele ucrainean Volodimir Zelenski prin intermediul Twitter. „Italia a arătat un bun exemplu de urmat. Împreună vom reconstrui țara până la ultima cărămidă”, a scris președintele Ucrainei.

Chiar dacă Teatrul Dramatic din Mariupol nu este un obiectiv protejat de UNESCO, ministrul Culturii din Ucraina a anunțat pe Facebook că organizația oferă „ajutor de urgență pentru Ucraina” și este gata să garanteze un statut de protecție crescută.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri