Jurnalul.ro Ştiri Externe Italianul David Sassoli este noul preşedinte al Parlamentului European

Italianul David Sassoli este noul preşedinte al Parlamentului European

de Emil Neacşu    |   

Italianul David-Maria Sassoli a obţinut 345 voturi în al doilea tur al alegerilor și devine noul președinte al Parlamentului European pentru următorii doi ani şi jumătat, restul mandatului de încă 2 ani şi jumătate urmând să revină reprezentantului Popularilor Europeni. 

La primul tur, social-democratul italian mai avea nevoie de 7 voturi pentru a câştiga preşedinţia. În competiţie au mai fost cehul Jan Zahradil ecologistul german Ska Keller şi spaniolul Sira Rego.

Sassoli s-a născut pe 30 mai 1956 la Florenţa, dar locuieşte la Roma. Este de profesie jurnalist şi şi-a început cariera la mici ziare şi agenţii de presă, după care a fost angajat la cotidianul "Il Giorno", unde a scris despre evenimente politice. Din 1992, Sassoli începe să lucreze la postul de televiziune naţional RAI, unde a rămas timp de patru ani, după care a trecut la postul de televiziune particular TG1 al lui Silvio Berlusconi, unde a avansat până la funcţia de director adjunct. 

În 2009, el a candidat pentru prima dată la alegerile europene din partea Partidului Democrat şi a fost ales membru al Legislativului european.

La alegerile din 2014, el a fost reales membru al Parlamentului European şi a devenit vicepreşedinte al Legislativului. Sassoli spune că nu a renunţat la meseria de jurnalist şi că este în continuare colaborator al unor ziare şi reviste şi are un blog pe site-ul Huffington Post. 

Subiecte în articol: parlamentul european David Sassoli
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri